Άστατος θα είναι ο αυριανός καιρός σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο προγιγνώσκει ότι στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, και ότι στα πελάγη θα έχουμε ανέμους που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Στη Δυτική Ελλάδα οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30-31, στη Θεσσαλία από 11 έως 32, στην Ήπειρο από 11 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 33 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 26-28 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί-δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές-δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς (στα βόρεια/βορειοανατολικά του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερες).

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28-29 βαθμούς.

Δείτε live τη πορεία των φαινομένων:

Καιρός: «Εγρήγορση μόνο για καταιγίδες στα βορειοδυτικά»

Εν τω μεταξύ, σε υποβάθμιση που προκάλεσαν οι αναφορές για νέα κακοκαιρία Boris προχώρησε με ανάρτησή του στο X o διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως αναφέρει η κακοκαιρία αυτή «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας».

Σύμφωαν με τον κ. Κολυδά «ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά».

«Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιση και σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση “έρχεται νέα κακοκαιρία”» καταλήγει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Ολόκληρη η ανάρτηση Κολυδά για την κακοκαιρία Boris:

⛈️⛈️O BORIS ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…

✅Η κακοκαιρία #Boris της Κεντρικής Μεσογείου οφείλεται σε ένα χαμηλό που γεννιέται στον Κόλπο της Γένοβας και κινείται ανατολικά , επηρεάζοντας την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια με ισχυρές καταιγίδες, costal events και ενισχυμένους ανέμους (σε επίπεδα πορτοκαλί συναγερμού)

✅Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας, ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιση και σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση » ‘έρχεται νέα κακοκαιρία».

🔥Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα δυτικά , που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.