Εκτός λειτουργίας για χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο βρέθηκε η διαδικτυακή σουίτα εφαρμογών γραφείου της Microsoft, δύο μήνες μετά το γενικευμένο μπλακάουτ που προκάλεσε χάος σε όλο τον κόσμο.

Η υπηρεσία Micosoft 365, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εφαρμογές Word και Excell που χρησιμοποιούν εκατομμύρια επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, έχει αρχίσει να επανέρχεται σε κανονική λειτουργία, ανέφερε η εταιρεία το απόγευμα.

Στο Downdetector.com, υπηρεσία που παρακολουθεί τη λειτουργία μεγάλων προορισμών του Διαδικτύου, αναφέρθηκαν επίσης προβλήματα σε άλλες υπηρεσίες της Microsoft όπως το νέφος Azure, η πλατφόρμα συνεργασίας Teams, το Xbox και το Bing.

Το νέο μπλακάουτ φαίνεται ότι δεν οφείλεται στην ίδια τη Microsoft αλλά σε πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών.

Οι αναφορές που συγκέντρωσε το Downdetector.com για πρτοβλήματα στο Microsoft 365 την Πέμπτη

Το Azure ανακοίνωσε ότι στο X ότι ερευνά αναφορές χρηστών για πιθανό πρόβλημα στη σύνδεση του νέφους με την εταιρεία τηλεφωνίας AT&T.

«Συνεργαζόμαστε με τρίτο πάροχο (ISP) και έχουμε επιβεβαιώσει ότι μια αλλαγή στο διαχειριζόμενο περιβάλλον τους προκάλεσε συνέπειες. Ο ISP ανέστρεψε την αλλαγή και πλέον βλέπουμε σημεία ανάκαμψης» ανέφερε η Microsoft.

Μέχρι στιγμής η AT&T δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Στις 17.00 ώρα Ελλάδας, οι αναφορές στο αμερικανικό Downdetector μειώθηκαν στις 1.700 από το μέγιστο των 23.000 λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το πρόβλημα φαίνεται ότι επηρεάζει και άλλες εταιρείες.

Στα μέσα Ιουλίου, περίπου 8,5 εκατ. υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω προβληματικής ενημέρωσης του αντιικού λογισμικού της εταιρείας CrowdStrike, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις, να κλείσουν επιχειρήσεις και να παραλύσουν νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.