Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Φοβήθηκα για την ασφάλεια της οικογένειάς μου» – Φιλοπαλαιστίνιοι ηθοποιοί ζητούν προστασία από τα σωματεία

«Φοβήθηκα για την ασφάλεια της οικογένειάς μου» – Φιλοπαλαιστίνιοι ηθοποιοί ζητούν προστασία από τα σωματεία

Αρκετά μέλη έχουν μιλήσει και για μαύρη λίστα λόγω της υποστήριξης προς την Παλαιστίνη, όπως η Μελίσα Μπαρέρα, η οποία απολύθηκε από το Scream 7.

Αρκετά μέλη της SAG-AFTRA, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Ράφαλο, ο Ράμι Γιουσέφ, η Μελίσα Μπαρέρα και η Σούζαν Σάραντον, προτρέπουν την ηγεσία του συνδικάτου να αποτρέψει τη μαύρη λίστα λόγω της υποστήριξης τους προς τον λαό της Παλαιστίνης.

Σε ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν πάνω από 700 προσωπικότητες του κλάδου, υποστηρίζουν ότι οι επανειλημμένες προσπάθειες να συμμετάσχει η ηγεσία σε συζητήσεις σχετικά με μια δήλωση κατάπαυσης του πυρός δεν έγιναν σεβαστές.

«Είναι καθήκον του συνδικάτου μας να μας προστατεύει από αυτόν τον νέο Μακαρθισμό, ειδικά όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους συναδέλφους μας που εργάζονται. Αντ’ αυτού, επικρατεί εκκωφαντική σιωπή»

Η επιστολή επικρίνει τη σιωπή της SAG-AFTRA μετά την καταδίκη της τον Οκτώβριο του 2023 για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, δηλώνοντας ότι το συνδικάτο απέτυχε να ασχοληθεί με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, ο οποίος ευθύνεται για τον  θάνατο πάνω από 41.000 Παλαιστινίων τη στιγμή που γράφεται το κείμενο.

Η ομάδα καλεί την πρόεδρο του συνδικάτου, Φραν Ντρέσερ, να υποστηρίξει την κατάπαυση του πυρός και να προστατεύσει τα μέλη που δέχονται «αντίποινα» για τις απόψεις τους.

@10newsfirst Poor Things actor Mark Ruffalo has shown his support for pro-Palestine activists who «shut down the Oscars» during a protest outside the 96th Academy Awards. Ruffalo, who was also wearing an Artists4Ceasefire red pin, shouted «Humanity wins!» as he rushed down the red carpet at the Dolby Theatre in Los Angeles, California on March 10. Hundreds of pro-Palestine protesters gathered outside the venue waving Palestinian flags while chanting «While you’re watching bombs are dropping». Protesters gathered to voice their opposition to the United State’s ongoing support of Israel. Since October 7, 2023, at least 31,000 Palestinians have been killed, according to the Palestinian Health Ministry. #MarkRuffalo #Palestine #Gaza #Hamas #Israel #Oscars #AcademyAwards #Oscars2024 #96thAcademyAwards #PoorThings #LosAngeles #California #10NewsFirst ♬ original sound – 10 News First Australia

«Λάβαμε ένα σωρό μηνύματα μίσους»

Αρκετά μέλη έχουν μιλήσει για κακομεταχείριση και μαύρη λίστα λόγω της υποστήριξης προς την Παλαιστίνη, όπως η Μπαρέρα, η οποία απολύθηκε από το Scream 7 λόγω των φιλοπαλαιστινιακών αναρτήσεων της στο Instagram το 2023. Ένας ηθοποιός του West Coast, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του από φόβο αντιδράσεων, δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι οι ίδιοι και οι εκπρόσωποί τους έγιναν στόχοι μιας συντονισμένης εκστρατείας εκφοβισμού.

«Λάβαμε ένα σωρό μηνύματα μίσους – ορισμένα από γνωστούς παραγωγούς. Φοβήθηκα για την καριέρα μου και την ασφάλεια της οικογένειάς μου», εξήγησε το άτομο αυτό.

«Είναι καθήκον του συνδικάτου μας να μας προστατεύει από αυτόν τον νέο Μακαρθισμό, ειδικά όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους συναδέλφους μας που εργάζονται. Αντ’ αυτού, επικρατεί εκκωφαντική σιωπή».

Τον Απρίλιο, η SAG-AFTRA επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει αυτά τα αιτήματα από τα μέλη της, με έναν εκπρόσωπό της να δηλώνει στους Los Angeles Times ότι «τα αιτήματα για δημόσιες δηλώσεις… βρίσκονται επί του παρόντος υπό εξέταση». Έκτοτε, η SAG-AFTRA & οι Sister Guild Members for Ceasefire ισχυρίζονται ότι έχουν υποβάλει πολλαπλά επίσημα αιτήματα για να συνεργαστούν με την ηγεσία του συνδικάτου, αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Οι Ριζ Άχμεντ, Μπάζι Φίλιπς, Ίντια Μουρ, Σάρα Ραμίρεζ, Σίνθια Νίξον, Κέντρικ Σάμπσον και Αντζέλικα Ρος υπέγραψαν επίσης την ανοιχτή επιστολή.

*Mε πληροφορίες από: Dazed & Hollywood Reporter

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024