Η Σέιλιν Γούντλεϊ επιλέχθηκε να υποδυθεί το είδωλο της ροκ, Τζάνις Τζόπλιν, σε νέα βιογραφική ταινία. Η ηθοποιός θα συμμετάσχει στο καστ της ταινίας και θα είναι και παραγωγός, σύμφωνα με το Variety.

Η βιογραφική ταινία χρηματοδοτείται με έκπτωση φόρου 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Κινηματογράφου της πολιτείας της Καλιφόρνια και όπως αναφέρει Variety, θα έχει προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο προϋπολογισμός της ταινίας μπορεί να υπάρχει ήδη, ωστόσο τίτλο ακόμη δε φέρει.

Δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για την ταινία, αλλά η 32χρονη ηθοποιός έγραψε σε δήλωση ότι είναι ενθουσιασμένη που θα αφηγηθεί την ιστορία της εμβληματικής ερμηνεύτριας του «Maybe», ειδικά στην Καλιφόρνια.

«Η Καλιφόρνια σήμαινε τόσα πολλά για την Τζάνις Τζόπλιν, η πολιτεία έγινε η σκηνή πάνω στην οποία εξερεύνησε όχι μόνο τον κόσμο της μουσικής, αλλά τον κόσμο της δραστήριας ανθρώπινης υπόστασής της», έγραψε.

Δεν έχει γυριστεί ποτέ βιογραφική ταινία της θρυλικής τραγουδοποιού. Πολλοί σκηνοθέτες το προσπάθησαν, και σύμφωνα με άρθρο του THR από τις αρχές του έτους, διάφορες ταινίες έχουν ανακοινωθεί αλλά ακυρώθηκαν. Άλλες ηθοποιοί που έχουν αναφερθεί ως πιθανές Τζόπλιν σε ταινίες κατά καιρούς είναι η Ζόι Ντεσανέλ, η Μπρίτανι Μέρφι και η Έιμι Άνταμς – παρ’όλ’αυτά, τίποτα δεν έφτασε στις κινηματογραφικές οθόνες.