Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Isleta del Moro: Ταξίδι στη «μικρή Μύκονο» της Ανδαλουσίας

Isleta del Moro: Ταξίδι στη «μικρή Μύκονο» της Ανδαλουσίας

Η Isleta del Moro αποτελούσε παλαιότερα καταφύγιο για τους πειρατές

Τι κι αν οι διακοπές μας τελείωσαν, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ονειρευόμαστε και να οργανώνουμε τις επόμενες.

Αν είστε από εκείνους που λατρεύετε τα ελληνικά νησιά, το κυκλαδίτικο στυλ αλλά συνάμα απεχθάνεστε την πολυκοσμία, σας έχουμε τη λύση ή μάλλον σας τη δίνει η Ισπανία.

Η χώρα της Μεσογείου φιλοξενεί τη δικιά της Μύκονο αλλά χωρίς τους άπειρους τουρίστες της γνήσιας. Κρυμμένο στις νότιες ακτές της χώρας, είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε και δεν θα ανησυχείτε επίσης για το εάν θα πρέπει να ξοδέψετε μία ολόκληρη περιουσία.

Ο λόγος για την μικρή παραθαλάσσια πόλη Isleta del Moro στην Αλμερία της Ανδραλουσίας η οποία χαρακτηρίζεται από τα λευκά και μπλε σπίτια της.

Είναι επίσης μέρος του φυσικού πάρκου Cabo de Gata, με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, και είναι πραγματικά μια απόδραση από την πολυκοσμία, με μόλις 170 άτομα να ζουν στο μικροσκοπικό χωριό.

Το μικροσκοπικό χωριό διατηρεί την αλιευτική του παράδοση. Οι ψαρόβαρκες που μπορούν να γίνουν instagrammable είναι άφθονες, με ένα σωρό εκδρομές με σκάφος και θαλάσσια σπορ.

Πάρτε ένα καγιάκ στα ρηχά νερά ή βουτήξτε κάνοντας καταδύσεις και ψαροντούφεκο. Για εσάς που αγαπάτε την πεζοπορία, η πόλη έχει να σας προσφέρει και βουνό.

Η ονομασία του συγκεκριμένου τόπου οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν αποτελούσε καταφύγιο για τους πειρατές. Ένα μικρό παραδοσιακό ψαροχώρι που ξεχωρίζει για τα λιτά λευκά σπίτια με μπλε λεπτομέρειες και τις πολύχρωμες βάρκες του, γεγονός που του προσδίδει την ομοιότητα με τα περισσότερα ελληνικά νησιά.

Μεταξύ των αξιοθέατων της είναι η παραλία Peñón Blanco, η μεγαλύτερη σε μήκος, με 400 μέτρα ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Η κύρια πηγή εσόδων του χωριού είναι ο τουρισμός και η εστίαση, με ξενοδοχειακές μονάδες, σχολές καταδύσεων και μονοπάτια πεζοπορίας. Η αλιεία αποτελεί επίσης μια πιο μικρή πηγή εισοδήματος.

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024