Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας: Tips από τη ZeniΘ για να απολαύσεις μία φοιτητική ζωή εντός budget

Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας: Tips από τη ZeniΘ για να απολαύσεις μία φοιτητική ζωή εντός budget

Ξεκίνα τις σπουδές σου έξυπνα και οικονομικά, με την κορυφαία ενέργεια της ZeniΘ!

Βρίσκεσαι μία «ανάσα» πριν από την είσοδό σου στο πανεπιστήμιο, δηλαδή λίγο πριν αποχαιρετήσεις το πατρικό για να εγκατασταθείς στον τόπο φοίτησής σου; Τότε, αυτό το κείμενο έχει γραφτεί για εσένα. Για εσένα που έχεις ξεκινήσει δειλά τα πρώτα σου βήματα στον κόσμο των ενηλίκων, για εσένα που είσαι και επίσημα φοιτητής, οπότε σύντομα θα διαχειρίζεσαι το δικό σου σπίτι, μαζί με τους λογαριασμούς του.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, τι μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις στο έπακρο τα ανεκτίμητα προνόμια και την απερίγραπτη ξεγνοιασιά της φοιτητική ζωής, χωρίς να αγχώνεσαι για τα χρήματα που ξοδεύεις, πως θα ξεμείνεις ή πώς θα βρεθείς εκτός budget; Πώς θα καταφέρεις να περιορίσεις τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού, ώστε να γλιτώσεις χρήματα και να τα επενδύσεις σε όσα σε ευχαριστούν, όπως βόλτες, εκδρομές και εμπειρίες με την παρέα; Κι όμως, είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύεις, αρκεί να επιλέξεις τη ZeniΘ για «σύμμαχό» σου!

Βλέπεις, η ZeniΘ, με το νέο πρόγραμμα Power Home Student, σου προσφέρει χαμηλές τιμές και 100% πράσινη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ παράλληλα σου δίνει τα φώτα για να γίνεις master στην εξοικονόμηση ενέργειας! Συνεπώς, συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί, διότι σε αυτό έχουμε συγκεντρώσει έμπειρα tips για να γλιτώσεις χρήματα και ενέργεια από το φοιτητικό νοικοκυριό σου.

Απέκτησε έναν πιο sustainable τρόπο σκέψης και δράσης

Αν αγνοείς συστηματικά τις συσκευές που αφήνεις σε κατάσταση αναμονής, δηλαδή stand-by ή σε sleep mode, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως όσο παραμένουν σε λειτουργία, συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείς. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, είναι να τις αποσυνδέεις από την πρίζα, όταν δεν τις χρειάζεσαι. Εναλλακτικά, μπορείς να τις συγκεντρώσεις σε ένα πολύπριζο με διακόπτη και έτσι, με ένα απλό «κλικ» θα κλείνεις όλες οι συσκευές ταυτόχρονα.

Μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για τον φορτιστή του κινητού σου, ο οποίος όταν δεν φορτίζεις την συσκευή και κρέμεται απλώς από την πρίζα, πάλι καταναλώνει άσκοπα ρεύμα. Κι όμως, με αυτές τις μικρές αλλαγές, θα δεις σημαντική βελτίωση στον λογαριασμό του ρεύματος, πόσω μάλλον αν επιλέξεις το κυμαινόμενο πρόγραμμα Power Home Student της ZeniΘ, το οποίο έχει σταθερή ανταγωνιστική τιμή 0.095€/kWh για τις πρώτες 200kWh κάθε μήνα και πάγιο μόλις 5 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μάλιστα μηδενική εγγύηση εάν επιλέξεις εξόφλιση λογαριασμών μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής. Επιπλέον, σου διασφαλίζει εντελώς δωρεάν την οικογενειακή κάρτα υγείας Ευ Ζην αξίας 150 ευρώ, για όλη τη διάρκεια της σύμβασης, ως ανταπόδοση από τη ΖeniΘ για την εμπιστοσύνη σου.

Μην αφήνεις τα φώτα να καίνε και επωφελήσου από τον ήλιο

Όσο έμενες με τους γονείς σου εκείνοι σε κυνηγούσαν να κλείνεις τα φώτα των δωματίων και γκρίνιαζαν να μην τα ξεχνάς ανοιχτά; Μάλλον ήρθε ο καιρός να αλλάξεις συνήθειες, διότι τα φώτα που αφήνεις άσκοπα αναμμένα, ανεβάζουν… δραματικά την κατανάλωση του ρεύματος. Επίσης, μπορείς να αντικαταστείς τις παραδοσιακές λάμπες με λαμπτήρες LED, διότι καταναλώνουν έως και 80% λιγότερη ενέργεια, ενώ έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως ο ήλιος και το φως της ημέρας είναι η καλύτερη, πιο ξεκούραστη και φυσική πηγή φωτισμού. Οπότε άνοιξε τα παντζούρια και άφησε τη λιακάδα να «πλημμυρίσει» τον χώρο, την ημέρα και τη διάθεσή σου! Έτσι, όχι μόνο θα εξοικονομείς χρήματα από τον μηνιαίο προϋπολογισμό, αλλά θα φροντίζεις καθημερινά το περιβάλλον και την ευεξία σου.

Βρες την ιδανική θερμοκρασία για την εποχή και το… πορτοφόλι σου

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας είναι ένας από τους πιο βασικούς τρόπους για να μειώσεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα και το κόστος του λογαρισμού σου, αφού κάθε βαθμός θερμοκρασίας είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση και επομένως, στον λογαριασμό που λαμβάνεις. Οι ιδανικές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 19 έως 21°C τον χειμώνα και το καλοκαίρι μεταξύ 26 και 28°C.

Όπως και να έχει, μην καλύπτεις τα καλοριφέρ με κουρτίνες, αντικείμενα ή έπιπλα, διότι έτσι δυσκολεύεις τη λειτουργία τους, παρεμποδίζεις την ομαλή διάχυση της θερμότητας στον χώρο και οι συσκευές χρειάζεται να καταναλώσουν περισσότερη ενέργεια για να φτάσουν τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στο επιθυμητό επίπεδο.

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν και μπες δυναμικά στη φοιτητική σου ζωή! Επισκέψου το zenith.gr, ένα από τα καταστήματα του δικτύου της ZeniΘ ή κάλεσε στο 18321 για να ενημερωθείς αναλυτικά για το πρόγραμμα της ZeniΘ, Power Home Student.Όλοι οι εκπρόσωποι της ZeniΘ βρίσκονται στη διάθεσή σου, για να σου παρέχουν άμεσα οποιαδήποτε πληροφορία αφορά σε νέες ή υπάρχουσες συνδέσεις.

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις. Αρμόδιος Ρυθμιστής ΡΑΑΕΥ.

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024