Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βάλε και πάλι λίγη χαρά στη ζωή σου

Βάλε και πάλι λίγη χαρά στη ζωή σου

Μερικές καθημερινές συμβουλές για να φέρεις και πάλι τη χαρά στην ζωή σου.

Οι γρήγοροι και πιεστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, τα άσχημα συναισθήματα που φέρνουν οι απρόσμενες εξελίξεις, η πλήξη, οι άσχημες ειδήσεις που μας κατακλύζουν μπορεί να μην αφήνουν ορισμένες φορές περιθώρια για χαρά και ενθουσιασμό στην καθημερινότητά μας.

Η μονοτονία όμως, μπορεί να αποτελεί ένα σημάδι ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις στην ρουτίνα σου για να ανακαλύψεις και πάλι την χαρά. Μπορεί να σου φαίνεται ως μια απαιτητική διαδικασία, ωστόσο υπάρχουν μερικές πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να ερωτευτείς και πάλι τη ζωή σου.

Βρες την κρυμμένη χαρά της ζωής σου

Επανέφερε τα παλιά σου χόμπι με μια αλλαγή

Δοκίμασε να επαναφέρεις τα παλιά σου χόμπι και κατά πάσα πιθανότητα θα διαπιστώσεις ότι θα αισθανθείς και πάλι την χαρά, που ένιωθες όταν τα έκανες παλιά, καθώς επίσης θα σου δώσουν μια αίσθηση συνέχειας και ανάπτυξης. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να αναλογιστείς πόσο μακριά έχεις φτάσει και πώς έχουν εξελιχθεί τα ενδιαφέροντά σου με την πάροδο του χρόνου. Η επιστροφή σε αυτές τις δραστηριότητες σου υπενθυμίζει τα πράγματα που σε έκαναν ευτυχισμένη και μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την ίδια χαρά με νέους, συναρπαστικούς τρόπους.

Αν για παράδειγμα σου άρεσε να ζωγραφίζεις, ξεκίνα και πάλι απλά με έναν διαφορετικό τρόπο, όπως οι νερομπογιές, ή η ζωγραφική στον υπολογιστή ή το τάμπλετ.

Καλωσόρισε τα απρόσμενα γεγονότα ως εκπλήξεις

Θυμήσου ότι οι εκπλήξεις δεν μόνο αρνητικές. Υπάρχουν και οι απρόσμενες θετικές αλλαγές που θα ανανεώσουν την ρουτίνα σου και θα δώσουν μια αίσθηση περιπέτειας στη ζωή σου. Για να εξοικειωθείς με αυτές, μπορείς να προτείνεις στον σύντροφο σου ή σε κάποιον φίλο σου να σας προγραμματίσει μια δραστηριότητα που δε θα γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα επισκεφτείτε παρέα ένα νέο εστιατόριο, θα πάτε μια μονοήμερη εκδρομή, θα δοκιμάσετε ένα γυμναστήριο που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά.

Το στοιχείο της έκπληξης, στενά συνδεδεμένο με την περιέργεια, μπορεί να μετατρέψει ακόμη και τις πιο απλές δραστηριότητες σε κάτι συναρπαστικό και φρέσκο. Το αίσθημα της περιέργειας μπορεί να ενισχύσει την ευημερία, όπως υποδηλώνει μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Journal Of Personality. Ως εκ τούτου, οι εκπλήξεις μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις την περιέργειά σου ζωντανή.

Διαφορετικά μπορείς να ετοιμάσεις χαρτάκια με δραστηριότητες που θα ήθελες να κάνεις, να τα βάλεις σε ένα μπολ και να επιλέγεις μια φορά την εβδομάδα ένα χαρτάκι για να κάνεις την δραστηριότητα που έχεις σημειώσει.

Μάθε κάτι καινούργιο

Το να μαθαίνεις κάτι καινούργιο μόνο και μόνο για να περάσεις καλά μπορεί να αναζωπυρώσει την περιέργειά σου και το πάθος σου για ανακάλυψη και μάθηση. Όταν εστιάζεις στην χαρά της διαδικασίας αντί να ανησυχείς για το τελικό αποτέλεσμα, θα διαπιστώσεις ότι το “ταξίδι” μπορεί να είναι απίστευτα ικανοποιητικό.

Σκέψου κάτι που πάντα είχες την περιέργεια να δοκιμάσεις, είτε πρόκειται για ένα μουσικό όργανο, είτε για ένα μάθημα ζαχαροπλαστικής. Το κλειδί είναι να διαλέξεις κάτι που πραγματικά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και να το προσεγγίσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση.

Κανόνισε μια μικρή περιπέτεια

Μερικές φορές αυτό που χρειάζεσαι για να σπάσεις τη ρουτίνα σου και να επαναφέρεις τη χαρά στη ζωή σου, είναι μια μικρή (ή και μεγάλη) περιπέτεια. Επέλεξε να πας μια μονοήμερη εκδρομή, να συμμετέχεις σε μια πεζοπορία, ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να κάνεις.

Αν δεν μπορείς να προγραμματίσεις κάτι τόσο μεγάλο τότε κάνε μια εναλλαγή στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Πάρε έναν διαφορετικό δρόμο για να γυρίσεις σπίτι από τη δουλειά, πήγαινε σε ένα διαφορετικό γυμναστήριο ή σούπερ μάρκετ. Το να δοκιμάζεις νέα πράγματα μπορεί να φέρει στη ζωή σου αναπάντεχη χαρά.

* Πηγή: Vita

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024