Με το χειρότερο τρόπο άνοιξε η αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς στο δήμο Θέρμης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Δήμου Θέρμης, άγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ της Τετάρτης στο σχολικό συγκρότημα στο οποίο λειτουργεί το ΕΠΑΛ Βασιλικών προκαλώντας πρωτοφανείς βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θέρμης, Στέλιο Αποστόλου το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 7 το πρωί της Πέμπτης όταν προσήλθαν πρώτοι στο σχολείο ο διαχειριστής του κυλικείου, η καθαρίστρια και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ. «Αμέσως πήγαμε, μαζί με τον διευθυντή, στο Τμήμα Ασφαλείας Βασιλικών όπου ενημερώσαμε για τους βανδαλισμούς. Στη συνέχεια ήρθαν στο σχολείο άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας και της Σήμανσης για να καταγράψουν την κατάσταση που υπήρχε, τις κλοπές που έγιναν και τους βανδαλισμούς», αναφέρει ο κ. Αποστόλου. Εξ αιτίας αυτής της αναταραχής που προκλήθηκε τα μαθήματα ξεκίνησαν με δύο ώρες καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Μιχάλη Φωτάκη οι άγνωστοι εισήλθαν στο κτίριο από ένα παράθυρο, αφού προηγουμένως έσπασαν το σιδερένιο κιγκλίδωμα. «Στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα του γραφείου μου, άνοιξαν την κλειδοθήκη και πήραν τα κλειδιά από αίθουσες και εργαστήρια όπου υπάρχει εξοπλισμός».

Μια πρώτη καταγραφή

Σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος, από μια πρώτη καταγραφή που έκανε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ οι άγνωστοι έχουν αφαιρέσει φορητούς υπολογιστές και εκτυπωτές από το Τμήμα Πληροφορικής, πολύμετρα και άλλον εξοπλισμό από το εργαστήριο Φυσικής, εξοπλισμό και υλικά από το Τμήμα Κομμωτικής, έσπασαν το μόνιτορ του υπολογιστή στο γραφείο του διευθυντή, κατέστρεψαν πόρτες, κλειδαριές κ.ο.κ. Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρει πως «απ’ ό,τι φαίνεται, οι ‘άγνωστοι’ γνώριζαν πολύ καλά σε ποιες αίθουσες και σε ποια εργαστήρια υπήρχε εξοπλισμός που τους ενδιέφερε. Είναι δουλειά της αστυνομίας να τους εντοπίσει, η οποία έχει επιληφθεί ήδη, μετά την κατάθεση μήνυσης που έγινε από τον διευθυντή του σχολείου. Εμείς φροντίσαμε και αποκαταστήσαμε τις ζημιές που έγιναν στις πόρτες και στα παράθυρα. Όμως, οι κλοπές του εξοπλισμού, πέρα από το κόστος το οποίο συνεπάγονται για το δήμο, θα έχουν δυστυχώς επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς η αντικατάσταση των υπολογιστών, των εκτυπωτών κ.λπ., απαιτεί χρόνο, καθώς ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιου είδους προμήθειες».