«Fake news» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από την Eurokinissi), τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, λέγοντας ότι «Καλό είναι ο δήμαρχος αντί να τρέχει σε περιοδείες να καθαρίσει τα φρεάτια.

Ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE», μεταξύ άλλων, απάντησε στην κριτική που είχε ασκήσει νωρίτερα ο κ. Δούκας, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τις ευθύνες για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αθήνα.

Αξιοποιήστε «το Ταμείο Ανάκαμψης για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί και όχι για τους κολλητούς σας»

«Καλό είναι ο δήμαρχος αντί να τρέχει σε περιοδείες να καθαρίσει τα φρεάτια. Τα ρέματα της Περιφέρειας Αττικής δεν νομίζω ότι συνετέλεσαν να πλημμυρίσει η Μαρασλή ή ο κάθετος δρόμος που διέρχεται τον Ευαγγελισμό. Νομίζω ότι εκεί είναι ένα πιο απλό ζήτημα με τον καθαρισμό των φρεατίων. Εκεί θέλουμε την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Δούκα, που έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «fake news» του κ. Σκέρτσου καθώς «τα φρεάτια είναι καθαρά», αλλά «το παραμύθι ότι για «όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Δεν «έχει καθόλου φρεάτια»

«Ο κ. Σκέρτσος πιστός στη γραμμή του Μαξίμου επιμένει στα fake news. Από τη σύγχυσή του, όμως, ξέχασε ότι η οδός Μαρασλή, στο ύψος του Ευαγγελισμού, δεν είχε βουλωμένα φρεάτια, γιατί δεν έχει καθόλου φρεάτια» αναφέρει ο δήμαρχος της Αθήνας σε ανακοίνωσή του, στην οποία προστίθεται:

«Το παραμύθι ότι για »όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αλλά ως εδώ!

»Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, μήπως το καταλάβουν. Τα φρεάτια της Αθήνας ήταν καθαρά. Η πόλη χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα. Αξιοποιήστε, επιτέλους, το Ταμείο Ανάκαμψης για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί και όχι για τους κολλητούς σας».