Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα στεκόταν μια κυβέρνηση που οι υπουργοί της έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης;»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα στεκόταν μια κυβέρνηση που οι υπουργοί της έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης;»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην 88η ΔΕΘ

Συνέντευξη Τύπου στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου:

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει πρώτο. Δήλωσε πως προχωρά ενωτικά μαζί με όλους τους συνυποψηφίους του, δίχως κανέναν αποκλεισμό.

Παράλληλα δεσμεύτηκε να μην απογοητεύσει καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα εάν του δώσουν την ευκαιρία όσα προανήγγειλε στη χθεσινή του ομιλία να γίνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της χώρας.

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και τόνισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, σύντομα θα φέρει νέα στοιχεία στην επιφάνεια και θα πάει την ιστορία μέχρι τέλους.

Υπενθυμίζεται επίσης πως εχθές ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε ομιλία στο Βελλίδειο παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ ως «την επόμενη κυβέρνηση των μεγάλων αλλαγών» και ρίχνοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε πρώτο κόμμα»

«Ένα κόμμα που είναι δεύτερο στις δημοσκοπήσεις, ο επόμενος στόχος του είναι να έρθει δεύτερο. Πρώτο απέναντι σε μία κυβέρνηση που αντί να διορθώσει τα προβλήματα και να βελτιώσει τις ζωές των πολιτών είδαμε συνεχιζόμενες αποτυχίες, σε ζητήματα ακρίβειας, ασφάλειας κλ.π. Για όλα αυτά τα θέματα παρουσίασα εχθές ένα προοδευτικό σχέδιο που πιστεύω εάν το τιμήσει ο ελληνικός λαός και μας δώσει την ευκαιρία να είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα των επόμενων χρόνων, η χώρα μας θα αλλάξει σελίδα», δήλωσε αρχικά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια άλλη φάση, φαίνεται. Το ερώτημα ‘με ποιον θα πάτε;’ έχει εκλείψει με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι σε μόλις 2 χρόνια κάναμε σημαντικά και μεγάλα βήματα προς τα εμπρός. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος», συνέχισε.

«Εγώ συνέχισα την παράδοση και την αυτονομία»

Σε ερώτηση για την αυτονομία του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Η ιστορία της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σημερινή κουβέντα. Εγώ συνέχισα την παράδοση και την αυτονομία, γιατί πίστεψα ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μπει ξανά στο πολιτικό σκηνικό η παράταξή μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει ισχυρά χαρακτηριστικά κυβέρνησης. Κερδίσαμε πίσω το σήμα μας».

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να κυνηγάω τα likes και τα views στο TikTok»

«Ακολουθώ τον δρόμο του προσκηνίου, τον πολιτικό δρόμο. Ήρθαν πρόσωπα και από άλλους χώρους αυτά τα 2 χρόνια, συνεισέφεραν στην προσπάθειά μας. Αυτός είναι ο δρόμος αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος θα είναι δώρο στον κ.Μητσοτάκη. Ο λαός θέλει μια κεντροαριστερά σύγχρονη και αξιόπιστη, και όχι έναν συνονθύλευμα. Η μεγάλη κεντροαριστερά είναι σε πολλούς νομούς της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Ακρίβεια: «Εγώ θα δείξω υπαρκτούς δρόμους»

Ερωτώμενος για το τι θα έκανε άμεσα για να ανακουφίσει τους πολίτες από τις συνεχείς ανατιμήσεις των βασικών καταναλωτικών αγαθών απάντησε: «Ακολουθώ τον δρόμο της απόλυτης υπευθυνότητας, διότι ο λαός μας έχει υποστεί μεγάλες απογοητεύσεις. Πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί με το ήθος και τη συνέπειά τους, να δείξουν ένα υπόδειγμα. Όχι με ευχολόγια και τσιτάτα, για να δείχνω έναν δρόμο που δεν υπάρχει. Εγώ θα δείξω υπαρκτούς δρόμους που έχουν υλοποιηθεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ που έχει προτείνει πολλάκις, αλλά η κυβέρνηση έχει αντικρούσει είπε: «Ας βάλει (η κυβέρνηση) διπλή καρτέλα στις τιμές των προϊόντων. Ας ακολουθήσει παραδείγματα άλλων χωρών. Δεν μπορεί να λες ότι είναι 2 δισ. στην Ελλάδα όταν στην Ισπανία κόστισε 2,2 δισ. με 40 εκατ. πληθυσμό και με διπλάσιο τουρισμό. Υπάρχει μια κυβέρνηση εμμονική ιδεολογικά».

Και συνέχισε: «Έχουμε μία ασύδοτη αγορά, όχι ελεύθερη. Αυτό που προτείναμε ήταν μία ενιαία αρχή καταναλωτών μέσω της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να δει ποιες πολυεθνικές κερδοσκοπούν εις βάρος μας… προτείναμε να μας πει ο κ. Μητσοτάκης πόσους ελέγχους έχει κάνει, πόσα πρόστιμα έχει βάλει και συγχρόνως τα υπερκέρδη αυτών των εταιρειών. Τότε θα αποδειχθεί ότι ούτε μηχανισμοί υπάρχουν, ούτε όσοι έλεγχοι έπρεπε να γίνουν, έγιναν. Η ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός είναι τροχονόμοι υψηλών καρτέλ και ολιγοπωλίων στη χώρα».

Υποψηφιότητα Χάρη Δούκα

Σχετικά με την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και για το εάν μπορεί να αναλάβει και τις δύο θέσεις είπε: «Ο καθένας θα κριθεί για τις αποφάσεις του από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Εξαρχής είπα όταν προέκυψε το θέμα, για ένα άρθρο που υπάρχει πολλά χρόνια, ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποκλεισμού. Μου κάνει εντύπωση που συνεχώς το θέμα επανέρχεται. Είμαι ξεκάθαρος. Θα πάμε ενωτικά, χωρίς αποκλεισμούς, σε καμία των περιπτώσεων. Καθαρά πράγματα, καθαρά λόγια».

«Προτείνω στους συνυποψηφίους μου, να αφήσουμε στην άκρη διάφορες θεωρίες ή φοβίες. Τα πράγματα είναι καθαρά, θεσμικά, όπως έγιναν το 2017 και το 2021. Τιμούν την παράταξή μας, βλέποντας διαδικασίες άλλων κομμάτων. Να μιλήσουμε πολιτικά. Από ό,τι ξέρω, η Επιτροπή ζήτησε, για λόγους ενότητας, να υπάρχει μα τοποθέτηση των υποψηφίων για να πάμε ομαλά στις εκλογές», πρόσθεσε.

Ηθική στην πολιτική

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης κλήθηκε να μιλήσει σχετικά με την ηθική στην πολιτική που αναφέρει συχνά στις ομιλίες του και να απαντήσει εάν όταν μιλά για αυτήν απευθύνεται και στο εσωτερικό του ακροατήριο ενόψει των εκλογών στις 6 Οκτωβρίου.

Εάν η ΝΔ είχε αλλάξει, θα φαινόταν στα αποτελέσματα. Είναι οι ίδιοι!»

«Ηθική στην πολιτική είναι ένα οριζόντιο ζήτημα του πολιτικού συστήματος. Δεν αφορά ένα κόμμα ή μια ιδεολογία. Αφορά την πολιτική συμπεριφορά στη χώρα. Είναι η 6η μου εκλογή σε ένα χρόνο. Έχω πάει σε εκατοντάδες μέρη στην Ελλάδα. Το μεγάλο ζήτημα είναι η κρίση εμπιστοσύνης. Πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα είναι αμετανόητο. Συμφωνώ λίγο μαζί τους», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Προσπαθώ με το δικό μου παράδειγμα να δείξω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι μπορούμε να καταφέρουμε ένα καλύτερο πολιτικό σύστημα. Δεν μπήκα στην πολιτική για να κυνηγάω τα likes και τα views στο TikTok. Μπήκα στην πολιτική για να παρουσιάσω ένα άλλο υπόδειγμα», συμπλήρωσε.

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα απογοητεύσω κανέναν»

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα απογοητεύσω καμιά Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα αν μου δώσει τη δυνατότητα, αυτά που είπα χθες, να γίνουν κυβερνητικό πρόγραμμα της χώρας. Γιατί είναι συγκεκριμένα, κοστολογημένα και δίκαια», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Θα μπορούσα να απαντήσω μόνο με ένα πλατύ χαμόγελο. Αν νομίζετε ότι σε όλο αυτόν τον αγώνα, 2,5 χρόνια, απέναντι στην αλαζονεία, ότι θα συγκυβερνήσω με την ΝΔ, τότε αυτό θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο».

«Μας οδηγούν σε μια δυσμενή οικονομική κατάσταση και σε παρακμή»

«Εάν η ΝΔ είχε αλλάξει, θα φαινόταν στα αποτελέσματα. Πού έχουν αλλάξει; Φτάσαμε στο σημείο επί ΝΔ και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να βγαίνει ο Άρειος Πάγος και να λέει ότι είναι πλημμέλημα να παρακολουθείται ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Τι μήνυμα στέλνει μια χώρα που είναι δίπλα στην Τουρκία; Είναι οι ίδιοι! Μας οδηγούν σε μια δυσμενή οικονομική κατάσταση και σε παρακμή», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ και εάν απευθύνει κάλεσμα στους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος, απάντησε:

«Κάποιοι θεωρούν ότι η στρατηγική της πολιτικής αυτονομίας δεν οδηγεί στη μεγάλη κεντροαριστερά. Τους απαντώ ότι μόνο η στρατηγική της πολιτικής αυτονομίας οδηγεί στη μεγάλη κεντροαριστερά. Γιατί είναι η μόνη στρατηγική που οδηγεί σε αμφίπλευρη διεύρυνση. Είναι η στρατηγική που μας έφερε σήμερα σε ένα σημείο οι πολίτες να θεωρούν ότι μπορούμε να παίξουμε έναν μεγάλο ρόλο και όχι έναν συμπληρωματικό ρόλο».

Κοστολόγηση μέτρων για την προστασία εισοδήματος της μεσαίας τάξης

«Νέο ΕΚΑΣ για 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους: Τους δίνουμε θεσμικό χέρι βοήθειας. Για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων: Είναι περίπου 600 χιλιάδες συνταξιούχοι. Μιλάμε για μια αναλογική μείωση. Αν μειώσουμε κατά 25% αυτή την επιβάρυνση στην εισφορά, το κόστος είναι 183 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης μίλησα για το επίδομα ορεινών περιοχών. Μιλάμε για 8.700 δικαιούχους και το κόστος είναι σήμερα 4 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά τα μέτρα είναι κοστολογημένα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάνετε για πρωθυπουργός της χώρας;

«Τι σημαίνει εάν είσαι κατάλληλος για πρωθυπουργός; Είναι κάτι που δεν μπορείς να το μετρήσεις… Εγώ αλλαγές δεν είδα. Τελείωσαν τα μνημόνια και αντί να καλυτερέψει η ζωή του λαού, χειροτέρεψε. Εάν χάσουμε τον κ. Μητσοτάκη (από πρωθυπουργό) το πιο πιθανό είναι να σωθούμε. Αλλά υπάρχει μια αλαζονική συμπεριφορά, όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά απ’ όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Εγώ λοιπόν τι μπορώ να προσφέρω στον λαό μας; Να είμαι ένας πρωθυπουργός της δουλειάς. Ένας πρωθυπουργός που λέει λίγα και κάνει πολλά. Που θα σέβεται τους θεσμούς».

«Αν ο λαός μου δώσει τη δυνατότητα, θα κάνω την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα!», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την μη ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ από το ΠΑΣΟΚ και την κριτική του πρωθυπουργού.

«Η απάντησή μου είναι ότι εάν η ΝΔ πετύχει στην παιδεία ό,τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα στην υγεία, τότε ο λαός μας θα μπει σε τεράστιες περιπέτειες. Οι ανισότητες που καλπάζουν στην υγεία, θα καλπάζουν και στην παιδεία. Εμείς προτείναμε μια ανεξάρτητη (πραγματικά ανεξάρτητη) αρχή, όπου αυτή θα βάλει κριτήρια οικονομικά και γεωγραφικά στην δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με συνταγματική αναθεώρηση. Δεν μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός ‘κινούμαστε στα όρια του συντάγματος’. Άρα κινείστε λάθος!», είπε αρχικά.

«Πρέπει να δείξουμε κάτι διαφορετικό, κάτι σύγχρονο, κάτι προοδευτικό»

«Τι προτείνουμε λοιπόν; Εμείς του δημοσίου πανεπιστημίου, το 85% των Ευρωπαίων φοιτητών σε δημόσια δωρεάν πανεπιστήμια σπουδάζουν, ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών, αλλά πραγματικά μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών, γιατί αυτά είναι τα μεγαλύτερα, μετά τα δημόσια πανεπιστήμια, διότι παίρνουν πόρους από τους φοιτητές και τους επανεπενδύουν στην έρευνα και στις υποδομές. Και μετά να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο. Τι από όλα αυτά έχει κάνει πράξη η ΝΔ;», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η παράταξη χρειάζεται ενότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία»

Έπειτα ο Νίκος Ανδρουλάκης κλήθηκε να πει τι θα κάνει εάν στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ δεν επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

«Είναι ένα ενδεχόμενο που έχει απαντηθεί στην πράξη με τη συμπεριφορά μου μετά το 2017 όταν κάποιοι έτρεξαν να φύγουν, αλλά εγώ έμεινα και αγωνίστηκα. Νομίζω βοήθησα πάρα πολύ στις ευρωεκλογές του 2019 με έναν αγώνα που έκανα σε όλη την Ελλάδα με την τότε πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά. Η παράταξη χρειάζεται ενότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Γι’ αυτό με βλέπετε είμαι κάθετος και για παρασκηνιακά σενάρια που αφορούν την κεντροαριστερά αλλά και για παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό του χώρου. Πρέπει να δείξουμε κάτι διαφορετικό, κάτι σύγχρονο, κάτι προοδευτικό», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ενίσχυση περιφέρειας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε στη συνέχεια για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει, εάν και εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, προκειμένου να ενισχύσει την περιφέρεια της χώρας.

«Καταρχάς, πρέπει να δείξουμε ένα πολύ μεγάλο σεβασμό στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις συλλογικές. Η περιφερειακή ανάπτυξη έχει να κάνει με την κουλτούρα διακυβέρνησης και σεβασμού της αυτοδιοίκησης. Όσον αφορά στον σχεδιασμό, προτεραιότητά μας είναι να αντιμετωπίσουμε τον δημογραφικό μαρασμό. Τα χωριά μας θα είναι χωριά – φαντάσματα. Χρειάζεται κοινωνικό κράτος, πρωτοβάθμια περίθαλψη. Χρειάζεται να ρίξουμε τους φόρους, στις απομακρυσμένες περιοχές, στα ορεινά χωριά. Όλα αυτά τα θέματα είναι καινούργια; Σας αφηγούμαι κάτι που συνέβη χθες; Μα τώρα και πάνω από μια δεκαετία βλέπουμε να έρχεται ο τοίχος της δημογραφικής κατάρρευσης», απάντησε.

«500 και 600 ευρώ για ερείπια στο κέντρο της Αθήνας»

Κατόπιν, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε τα μέτρα για τη στέγαση που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για να λύσει το ζήτημα.

«Όταν το φάρμακο γίνεται φαρμάκι, το σταματάς, δεν δηλητηριάζεσαι. Εδώ έχει δηλητηριαστεί όλη η Ελλάδα! Στην Ευρώπη υπήρχε πρόβλημα, κλιμακώθηκε μετά το Brexit, συνέχισε η κλιμάκωση στην πανδημία. Στην Ελλάδα, όμως, δεν καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει ιδιοκατοίκηση και οικονομική δυνατότητα που είχαμε πριν από 15 χρόνια. Με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να είναι τραγική. 500 και 600 ευρώ για ερείπια στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε αρχικά.

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε νέα σχέδια πόλης. Πολλές περιοχές πνίγονται. Πρέπει να τρέξουμε γιατί είναι πολύ ακριβή η γη και το κόστος κατασκευής. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που έρχεται και κάνει τσιμπολογήματα. Του ζητώ τώρα να υλοποιήσει τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία έχουν γίνει ήδη πράξη σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη», τόνισε.

Ελληνοτουρκικά

«Στην Κάσο είχαμε ένα πρώτο βήμα εφαρμογής του τουρκο-λιβυκού συμφώνου. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν υποτονική. Είναι η πρώτη φορά; Από λάθος σε λάθος πάνε. Μπορώ να αφηγούμαι δεκάδες λάθη που έγιναν στην εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι τα ήρεμα νερά; Επικοινωνιακά παιχνίδια γίνονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Πρέπει σε επίπεδο ευρω-τουρκικών σχέσεων να εργαστούμε για να τελειώσει η δήθεν ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Επίσης, δεν μπορεί οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες να εξοπλίζουν την Τουρκία όταν έχει αυτή την συμπεριφορά», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας.

Σχετικά με τη σχέση που έχει με τους συνυποψηφίους του και την ύπαρξη τρολ εντός του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω πρακτικές που έχω καταδικάσει πολλές φορές στο παρελθόν και που η χρήση τους είναι στρατηγικό παιχνίδι και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΝΔ. Τιμώ όλους τους συνυποψηφίους μου και θέλω μαζί να προχωρήσουμε και στις 6-13 Οκτωβρίου και μετά.Μίλησα ξεκάθαρα. Ζητώ να υπάρξουν δεσμεύσεις».

Σχολεία και εκπαίδευση

Αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά και την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά σχολεία της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Πρέπει να επενδύσουμε συνολικά στην παιδεία, πρέπει να επενδύσουμε και στο προσωπικό και στις υποδομές και στα σύγχρονα προγράμματα βλέποντας και τα παραδείγματα άλλων χωρών που επενδύουν στην κριτική σκέψη των παιδιών και που δίνουν τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας νέος άνθρωπος για να πετύχει στη ζωή του. Εμείς έχουμε όλη τη διάθεση… έχουμε μιλήσει για το εθνικό απολυτήριο, για την ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης που είμαστε πολύ πίσω και είναι ντροπή για τη χώρα μας. Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει ένας σχεδιασμός  για τριτοβάθμια εκπαίδευση που να μας φέρνει σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα και να σταματήσει αυτή η πίεση στα παιδιά με τις εξετάσεις».

Η ιστορία των παρακολουθήσεων θα πάει μέχρι τέλους

Ο κ. Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου απαντώντας σχετικά τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και τις παρακολουθήσεις.

Αναφορικά με τα πρώτα είπε πως «έχουν ρυθμιστεί και όσα δεν είχαν ρυθμιστεί. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα γιατί δεν ήθελα να υπάρχει η αίσθηση ότι τέτοια θέματα τα υποτιμούμε», δήλωσε.

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις δήλωσε: «Πήγα πρώτος και μόνος – από δεκάδες πρόσωπα της χώρας – στη Δικαιοσύνη, και το «ευχαριστώ» είναι η συνωμοσιολογία. Θα μπορούσε αυτό το πράγμα να συμβεί σε μια κανονική χώρα; Θα στεκόταν μια κυβέρνηση που οι υπουργοί της έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου από λογισμικά προηγμένου τύπου. Συνεχώς η συζήτηση επανέρχεται σε αυτούς που τους αποκάλυψε.

»Τα πράγματα είναι απλά επειδή έχουμε πάλι εσωκομματικές εκλογές, όταν κάποιον τον παρακολουθούν από την ημέρα που ξεκινά την εκστρατεία του, μέχρι την ημέρα που εκλέγεται πρόεδρος, εσείς με την κριτική σκέψη που έχετε, είναι για εθνικούς ή πολιτικούς λόγους; Αυτό χρησιμοποιήθηκε για να υπάρξει συνωμοσιολογία και συγκάλυψη. Εμείς κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Σύντομα θα σας έχω κι άλλα νέα για το ζήτημα αυτό, η ιστορία θα πάει μέχρι τέλους», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024