Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει ο δρόμος για debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει ο δρόμος για debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία

Έξι είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ με την Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος να κάνει την επίσημη ανακοίνωση και τις πρώτες φωνές για διεξαγωγή debate να ακούγονται με κάθε επισημότητα.

Ώρα εσωκομματικών εκλογών (και debate;) στο ΠΑΣΟΚ με την 6η Οκτωβρίου να αποτελεί τον πρώτο σταθμό και την 13η Οκτωβρίου τον τελικό προορισμό. Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοίνωσε τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ που είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης διαπιστώνοντας πως πληρούν τις προϋποθέσεις αφού συγκέντρωσαν τις απαραίτητες υπογραφές στήριξης που χρειάζονταν.

Μετά την ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, κάλεσε σε debate τους πέντε συνυποψηφίους της.

«Είναι ένα πρώτο βήμα»

«Τώρα που οριστικοποιήθηκε ποιοι είναι οι επίσημοι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, προσκαλώ και προκαλώ τους συνυποψήφιους μου σε ένα πρώτο debate» αναφέρει η κ. Διαμαντοπούλου και προτείνει ως κύριο θέμα:

«Τι είναι η Κεντροαριστερά σήμερα;

Τι πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία στον 21ο αιώνα;

Πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας αυτές τις έννοιες;

Τι λέμε στις νεότερες και αποστασιοποιημένες από την πολιτική γενιές ότι πραγματικά εκφράζει η κεντροαριστερά που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τα μερίδια του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέσσερα βασικά ερωτήματα που βάζει στο τραπέζι η Άννα Διαμαντοπούλου

Όπως υπογραμμίζει η κ. Διαμαντοπούλου «είναι ένα πρώτο ξεκίνημα για να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο και τα πιστεύω μας στο επίκεντρο. Να επαναπροσεγγίσουμε παλιούς φίλους και συντρόφους και να προσελκύσουμε νέους στις δικές μας απόψεις για την αντιμετώπιση των ποικιλόμορφων και πολυεπίπεδων προβλημάτων του σήμερα και του αύριο» και ελπίζει «στην ανταπόκριση όλων, ως προάγγελο του Μεγάλου ΠΑΣΟΚ που όλοι δηλώνουμε ότι επιδιώκουμε».

24 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το MEGA, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει να γίνει η τηλεμαχία. Υπάρχει ένα σενάριο, το οποίο αναφέρει ότι θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Only in

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη του Ντομινίκ Πελικό λόγω σοβαρής ασθένειας

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο Ντομινίκ Πελικό δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024