Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, απολαμβάνοντας το πρωινό μου ρόφημα βλέπω την λατρεμένη, πάντα στιλάτη Θεοδώρα Τζάκρη στο Mega να λέει πως «η γραφειοκρατία και η διπροσωπία ομάδων» ήταν αυτή που «καθαίρεσε τον κ. Κασσελάκη». Και όταν εύλογα ρωτήθηκε αν εννοεί τον Νίκο Παππά, απάντησε ότι δεν θέλει να προσάψει καμία μομφή στον εν λόγω, υπενθύμισε ωστόσο ότι μια μέρα πριν την Κ.Ε. ο άνθρωπος που οι κακές γλώσσες χαρακτηρίζουν ως Ιζνογκούντ του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί στη ΔΕΘ αν δεν έχει εκπέσει πριν. Ευθέως δεν απάντησε, το ίχνος της όμως το άφησε, σαν να έλεγε, «ξέρω ποιοι αλλαξοπίστησαν στην πορεία και προκάλεσαν τέτοιο κακό».

Η βάση

Στη συνέχεια ως άλλη σοσιαλιστική πασιονάρια αναφέρθηκε στην περίφημη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η βάση θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα» και ότι η απάντηση της θα είναι κάτι το «εκκωφαντικό». Δεν μπορώ πρωί, πρωί τις φωνές, ωστόσο αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί ήταν η απάντησή της στο ερώτημα, αν εκλεγεί άλλος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ –πλην του Stefanos – τί προτίθεται να κάνει η ίδια, θα μείνει ή θα φύγει από το κόμμα; «Δεν έχω σκοπό να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε με θάρρος και παρρησία.

Μοκασίνια

Έχει ένα νόημα αυτό αγαπημένοι μου, ειδικά από τη στιγμή που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Stefanos να γράψει στα μοκασίνια του τον ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. A propo, έχω βάλει ήδη τη Ντιντί, τη Τζέσι, τη Τζίνα, τη Τζόλι και τη Τζάκι να σκεφτούν όνομα και λογότυπο ώστε να βοηθήσουμε το αγόρι αυτό που σίγουρα παραμένει πολύ χολοσκασμένο από τις εξελίξεις.

Το λάθος

Φαντάζομαι ότι είδε ήδη και την πρώτη δημοσκόπηση που τον φέρνει σχεδόν 30 μονάδες πίσω από τον Alexis, στην περίπτωση που οι δυο τους κονταροχτυπιούνταν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και μελαγχόλησε περισσότερο. Το φάντασμα του πρώην προέδρου είναι εκεί να τον στοιχειώνει. Nομίζω ότι κάπου εδώ ταιριάζει γάντι ο στίχος του Σαίξπηρ από τον «Iούλιο Καίσαρα», εκεί που ο Κάσσιος λέει στον Βρούτο: «Οι άνθρωποι κάποια στιγμή είναι κυρίαρχοι της μοίρας τους. Το λάθος αγαπημένε μου Βρούτε δεν είναι στ’ αστέρια μας, αλλά σε μας». Πάντα πίστευα ότι οι πολιτικοί πρέπει να διαβάζουν περισσότερο και να μιλάνε λιγότερο…

Η δύναμη της Άννας

Αφήνω προς το παρόν τον ΣΥΡΙΖΑ κι έρχομαι στην άλλη μεγάλη μου αγάπη, το ΠΑΣΟΚ, σκεπτόμενη ότι δεν έχει αναδειχθεί όσο πρέπει η δύναμη της Αννούλας της Διαμαντοπούλου, τόσο στις δημοσκοπήσεις για την ηγεσία του κόμματος, όσο στις ψήφους των μελών που στήριξαν την υποψηφιότητά της. Με δεδομένο ότι την Άννα δεν την λες και παθιασμένη σοσιαλδημοκράτισα –περισσότερο κεντροδεξιά τη λες – είναι ένα θέμα τι μυαλό κουβαλάνε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ κι αν γνωρίζουν πραγματικά την ιστορία του κόμματος, που πριν λίγες μέρες γιόρτασε και τα 50χρονα του.

Μπερδέματα

Θαρρώ ότι κάποια στιγμή ο καθένας στην πολιτική πρέπει να βρει το δρόμο του και να ενταχθεί στο κόμμα που τον εκφράζει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι κρίμα να μπερδεύεται και να μπερδεύει και τους υπόλοιπους. Και όχι απλώς κρίμα, αμαρτία, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα εν προκειμένω.

Τα deal τρέχουν

Μου λένε πως τα deal πηγαίνουν κι έρχονται μεταξύ διαφόρων στελεχών της Κουμουνδούρου και υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αυτό που κυκλοφορεί ευρέως από χθες είναι πως ένας από τους πιο επιφανείς … φωνακλάδες στα τηλεοπτικά πάνελ κατά του κ. Κασσελάκη, έχει «ντιλάρει» με υποψήφιο πρόεδρο – που δεν ανήκει μεταξύ των δύο επιφανών – να του φέρει ψήφους στην εκλογική του περιφέρεια, στην οποία όμως απέτυχε και ο φέρελπις υποψήφιος να «βάλει πλάτη» για να επιστρέψει ο «απολωλός» στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο δεν πήγε με τον κ. Χάρη Δούκα που «παίζει» για να εκλεγεί, μου είπαν πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην εκλογική του περιφέρεια έχει πάει με τον δήμαρχο Αθηναίων και είναι και κεντρικό στέλεχος. Δεν κρατιούνται σας λέω….

Ο κ. Χάρης Δούκας

Την παρακολουθήσατε όσοι δεν την υποστήκατε τη νεροποντή της Τρίτης. Ε, το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου βρήκε ακόμη ένα λόγο για να … «αντιπολιτευθεί» τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Δούκα. Ως εκ τούτου θεωρώ πως ήταν μάλλον δικαιολογημένη η αντίδραση του κ. Δούκα για την ανάγκη μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο της Αθήνας. «Μοίρα ψημένη» τον έχουν, και με την πρώτη ευκαιρία του την ρίχνουν. Ωστόσο από μία άλλη πλευρά ίσως τον αντιμετωπίζουν ως πολιτικό κίνδυνο. Κι αυτό έχει ενδιαφέρον. Όμως ο κ. Δούκας καλό είναι να φοβάται περισσότερο τους συντρόφους του, παρά τους απέναντι….

Ποιοι φταίνε

Θα κλείσω το σημερινό μου σημείωμα με τον αγαπημένο μου Άδωνι. Ωσαννά, βρήκε πως για τα κακά του ΕΣΥ φταίνε οι αριστεροί συνδικαλιστές της Υγείας. Το γεγονός ότι ακούει τα εξ αμάξης από τους ιδιώτες γιατρούς που καλούνται να καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ και που στην πλειονότητά τους ψήφισαν Δεξιά στις εκλογές, μάλλον δεν θέλει να το βλέπει. Αναρωτιέμαι όμως: θα έχει πραγματικά την ίδια άποψη ο υπουργός αν για μια νύχτα βρεθεί σε ολόκληρη την εφημερία ενός νοσοκομείου πρώτης γραμμής, έτσι για το ονόρε; Για την εμπειρία βρε γαμώτο. Για την ιστορία πάντως, αυτή που έκανε παντιέρα το θέμα του μισθολογίου των γιατρών, ήταν η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ που μόνο αριστερή δεν την λες….