Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης ζήτησε να πάρει πίσω το γραφείο του στην Κουμουνδούρου – Ο αποκαλυπτικός διάλογος

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης ζήτησε να πάρει πίσω το γραφείο του στην Κουμουνδούρου – Ο αποκαλυπτικός διάλογος

Επικοινωνία με τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας του διευκρινίσεις. Ο διάλογος, η αντίδραση Κασσελάκη και η επισήμανση από τα κομματικά όργανα

Άλλη μια μέρα σημαντικών εξελίξεων διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρό τους.

Μετά από την υπερψήφιση της εις βάρος του πρόταση μομφής, έχει τεθεί επί τάπητος το θέμα του θεσμικού ρόλου τον οποίο θα πρέπει να έχει ο κ. Κασσελάκης μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές.

«Πώς θα υπογράψω πληρεξούσιο όταν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης τηλεφώνησε εντός της ημέρας (12/9) στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, και τον ρώτησε ποιος είναι ο εν ενεργεία υπεύθυνος για τα διοικητικά και τα ποινικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον κ. Μαυροκεφαλίδη να φέρεται να του απαντά: «Εσείς είστε, εκτός εάν υπογράψετε πληρεξούσιο» προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί άλλο πρόσωπο κ.ο.κ.

Τότε, ο κ. Κασσελακης φέρεται να του ανταπάντησε: «Πώς θα υπογράψω πληρεξούσιο όταν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Προτού πραγματοποιηθεί ο παραπάνω διάλογος, ο τέως εξ απορρήτων του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, είχε τηλεφωνήσει στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβιγκού, και της είχε θέσει το ίδιο ερώτημα.

Νωρίτερα, το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη είχε διαψεύσει φήμη που ήθελε τον ίδιο να μεταβαίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκοπό να ανακτήσει το γραφείο του.

Αντ’ αυτού, ο κ. Κασσελάκη ζήτησε από τον κ. Μαυροκεφαλίδη να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το προεδρικό γραφείο στο κτήριο της Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Η εν λόγω κίνηση εγείρει ερωτήματα, καθώς έγινε την ίδια στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι συνεκλήθη το όργανο της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος προκειμένου να συζητήσει το θέμα της προεδρίας.

Η πίεση προς την κατεύθυνση ο κ. Κασσελάκης να διατηρήσει τον ρόλο του (και άρα το προεδρικό γραφείο), βέβαια, εντάθηκε χθες από μερίδα στελεχών του κόμματος. Αυτό που απομένει να φανεί είναι τι θα αποφανθεί το ίδιο το κόμμα.

Θυμίζουμε πως η -σχετική με το θέμα- έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, στις 8.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως όλοι οι οιωνοί δείχνουν ότι ο κ. Κασσελάκης θα θέσει πολύ σύντομα υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, μετά και το μπαράζ δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι τύποις παραμένει πρόεδρος του κόμματος.

Η επιχειρηματολογία της εν λόγω πλευράς «πατά» πάνω σε εκτίμηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη, ο οποίος έθεσε θέμα «νομιμότητας» της αποπομπής του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι το «ναι» στην πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του δεν συνεπάγεται αυτόματα την έκπτωσή του από το αξίωμα.

Only in

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος εν καιρώ αμερικανικών εκλογών

Mια περιοδεύουσα έκθεση τέχνης η οποία αποτελεί μέρος του «Body Freedom For Every (Βody)» γιορτάζει όλους τους σωματότυπους και αγκαλιάζει την αυτοδιάθεση του σώματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024