Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν άτυχος στην προπόνηση της Δευτέρας και τραυματίστηκε στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ-άουτ για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες και ταυτόχρονα να δημιουργήσει με το «καλημέρα» ένα μεγάλο κενό στο «5», μιας και απουσιάζει και ο επίσης τραυματίας Μουσταφά Φαλ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το πληρέστερο ρόστερ του εδώ και πολλά χρόνια και να έχει παίκτες σε κάθε θέση, όμως πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, τα προβλήματα και οι ατυχίες του «χτύπησαν» την πόρτα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση για πάνω από έναν μήνα.

Ο Πετρούσεφ είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό

Ο τραυματισμός του Σέρβου «γίγαντα» σε συνάρτηση με την απουσία του Φαλ, «κόβει» και την «όρεξη» οποιασδήποτε ομάδας για τον Φίλιπ Πετρούσεφ, μιας και ο Σέρβος θα έχει ρόλο-κλειδί στο επόμενο διάστημα στους Πειραιώτες και θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό τόσο του Μιλουτίνοφ, όσο και του Φαλ. Σε συνεργασία πάντα με τον Μόουζες Ράιτ, που στην προετοιμασία κάνει… όργια.

Ο σημαντικός ρόλος του Πετρούσεφ

Ουσιαστικά, οι δύο τους θα μοιράζονται τα λεπτά στο «5», ειδικά στο Σούπερ Καπ, αλλά και στο ξεκίνημα της χρονιάς γενικότερα, με τον Πετρούσεφ πλέον να αφήνει στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να είχε για τον χρόνο συμμετοχής του και να παραμένει κάτοικος Πειραιά. Μετά την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ ακούστηκαν πολλά σενάρια για τον Σέρβο και το μέλλον του, μέχρι και χθες οι συμπατριώτες του έγραφαν για τον Ερυθρό Αστέρα, όμως αυτή η συγκυρία που προέκυψε με τους τραυματισμούς, τον κρατάει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και μάλιστα με κομβικό ρόλο.

Ο Πετρούσεφ ήταν και είναι απαραίτητος πλέον, θα μοιράζεται λεπτά στο «5» με τον Ράιτ, ενώ θα έχει χρόνο και στο «4», ειδικά από τη στιγμή που οι Σάσα Βεζένκοφ και Άλεκ Πίτερς περνούν αρκετά λεπτά μαζί στο παρκέ στα πρώτα φιλικά. Ο Μπαρτζώκας γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο Πετρούσεφ και πόσο μεγάλο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό και ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ δεν είναι παρά μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βγει μπροστά, μιας και έχει το μοναδικό πλεονέκτημα του να παίζει σε δύο θέσεις. Τόσο στο «4» όσο και στο «5». Εκεί που θα βρίσκεται κατά βάση στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.