Η Αγγελική Παντερή είναι μόλις 18 ετών και ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα της καριέρας της και να δοκιμαστεί στο πιο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η νεαρή μπακ-χαφ πρόκειται να είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα δοκιμαστεί στην Μπαρτσελόνα. Η 18χρονη έχει αγωνιστεί στην Εθνική Κορασίδων ενάντια σε Λιθουανία και Σκωτία, όπου σκάουτερ των Καταλανών την παρακολούθησαν και αποφάσισαν να την καλέσουν για δοκιμαστικά.

Έτσι η 18χρονη αναμένεται τον Δεκέμβριο να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη και να φορέσει την φανέλα των «μπλαουγκράνα». Η 18χρονη αθλήτρια μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το επικείμενο ταξίδι, αλλά και για το πως προέκυψε η πρόταση από τους Ισπανούς.

«Θα πάω τον Δεκέμβρη για δοκιμαστικά, Θα δείξει. Είμαι πολύ χαρούμενη και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Παίζω στη ΡΕΑ τώρα. Είχαμε κάποιους αγώνες και ένας άνθρωπος με είδε, και ήρθε σε επαφές με ανθρώπους, χωρίς να το γνωρίζω, και έφτιαξαν ένα υλικό, το έστειλαν στην Μπαρτσελόνα και έτσι με επέλεξαν. Παίζω μπακ-χαφ. Παίζω περίπου 2 ώρες την ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ηρακλής Μανουράκης, πρόεδρος ΡΕΑ, μίλησε και αυτός, τονίζοντας πως είναι τιμή για τους ομάδα τους αυτό που συμβαίνει στην Αγγελική.

«Την είχαμε εντοπίσει πριν δύο χρόνια. Δουλεύει εντατικά. Δεν σε πάνε τα like στην Μπαρτσελόνα αλλά η σκληρή δουλειά και αυτό το έχει η Αγγελική. Στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω στο γυναικείο ποδόσφαιρό», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Τα βήματα της

Αρχικά πήγε στην Ακαδημία Απόλλωνα, κάνοντας προπονήσεις μόνο με αγόρια. Δεν άργησαν όμως να την ανακαλύψουν και σε ηλικία 12 χρόνων της έκανε πρόταση η γυναικεία ομάδα Ialysos Ladies. Εκεί αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια, με τον σύλλογο το 2022 να κατακτά την άνοδο στην Α’ Εθνική.

H 16χρονη τότε Αγγελική έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στην μεγάλη κατηγορία στην ιστορία του Ιαλλυσού.

Μετά από μία πολύ επιτυχημένη χρονιά στην Women’s Football League δύο ομάδες χτύπησαν την πόρτα της νεαρής αμυντικού. Αυτές ήταν ο ΑΟ ΡΕΑΣ και ο ΟΦΗ, με την ίδια αρχικά να κλείνει στον δεύτερο.

Παρ’όλο που αγωνίζεται σαν μπακ χαφ, η Αγγελική Παντερή πετυχαίνει κάθε χρόνο 4 με 5 γκολ μαγνητίζοντας τα βλέμματα των θεατών.

Στα 16 χρόνια της και ενώ αγωνιζόταν ακόμα στον Ialysos Ladies κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Νεανίδων, βάζοντας «τικ» στον πρώτο από τους δύο στόχους της. Δύο χρόνια μετά έχει την ευκαιρία να «γεμίσει» και το δεύτερο κουτάκι, αφού κλήθηκε να δοκιμαστεί στην καλύτερη ομάδα του Ποδοσφαίρου Γυναικών αυτή την στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την πολύ καλή αγωνιστική σεζόν που έκανε στον Ialysos Ladies, ήρθε και η πρώτη κλήση στην Εθνική Νεανίδων, όπου μετά από δύο παιχνίδια καθιερώθηκε από τον προπονητή, Γιώργο Παπακώστα.

Από εκεί και πέρα, οι σκάουτερ της Μπαρτσελόνα την παρακολούθησαν με την Εθνική Νεανίδων στους αγώνες εναντίον της Πολωνίας και της Λιθουανίας, αποφασίζοντας να την καλέσουν το καλοκαίρι του 2024 για δοκιμαστικά.