Ο προϊστάμενος του Ποινικού Δικαστηρίου της Μπαρτσελόνα κήρυξε ένοχο τον πρώην παίκτη της Θέλτα και νυν παίκτη του Άρη, Ούγκο Μάγιο, για σεξουαλική κακοποίηση κατά της γυναίκας που εργαζόταν ως μασκότ της ομάδας, Εσπανιόλ. Ενα επεισόδιο που είχε μεγάλη αναταραχή στα Μέσα ενημέρωσης στην εποχή του.

Η κακοποίηση σημειώθηκε στις 24 Απριλίου 2019 στο γήπεδο της Εσπανιόλ, όταν πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Ούγκο Μάγιο, ο οποίος ήταν αρχηγός της Θέλτα τότε, έφτασε εκεί που ήταν η μασκότ και άγγιξε το στήθος της.

Η ισπανική εφημερίδα «As» δημοσιεύει την ποινή του δικαστή αυτή την Πέμπτη: «Αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος σήμερα κ. Ούγκο Μάγιο, γύρω στις 8:30 μ.μ. της 24ης Απριλίου 2019, είναι αυτός ο παίκτης και αρχηγός της Θέλτα (με αφορμή τον αγώνα μεταξύ Εσπανιόλ και Θέλτα), την ώρα που χαιρετούσε τόσο τα μέλη της αντίπαλης ομάδας όσο και τα δύο πρόσωπα που χαρακτηρίζουν τις μασκότ ο κατηγορούμενος, με σκοπό να ικανοποιήσει τη λιμπιντική του διάθεση και να υπονομεύσει τη σεξουαλικότητά του, έβαλε τα χέρια του κάτω το κοστούμι της και άγγιξε το στήθος της, και η ‘Ana’ αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να απωθήσει τον κατηγορούμενο με το δεξί της χέρι».

Ο δικαστής αποφάσισε ότι η αποζημίωση για ηθική ζημιά θα είναι 1.000 ευρώ πλέον τόκων, ως αποτέλεσμα της καταβολής δέκα ευρώ την ημέρα για 20 μήνες. Η υπεράσπιση του Ούγκο Μάγιο μπορεί να ασκήσει έφεση για αυτήν την ποινή.

Δείτε την ανάρτηση