Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Χρυσά» τα εισιτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης

«Χρυσά» τα εισιτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης

Μετά την απόκτηση του Εμπαπέ και την ανακαίνιση του «Μπερναμπέου» όλα έχουν γίνει πανάκριβα…

Τα εισιτήρια σε όλα τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα έχουν αυξηθεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια.

Ο πληθωρισμός χτυπάει παντού. Δεν είναι μόνο το λάδι και τα καύσιμα. Στην Ισπανία, το κόστος των εισιτηρίων κυμαίνεται από 30 ευρώ για τα φθηνότερα εισιτήρια, ενώ τα πιο ακριβά μπορεί να φτάσουν τα 100 ευρώ ή και περισσότερο για μεγάλα παιχνίδια όπως το El Clásico μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Στη Γερμανία, το μέσο κόστος για τα φθηνότερα εισιτήρια είναι περίπου 20 ευρώ. Στην Ιταλία, οι τιμές εισιτηρίων είναι μεταβλητές, με το κόστος να ξεκινάει από περίπου 19 ευρώ για τα φθηνότερα εισιτήρια. Ωστόσο, για τους μεγάλους αγώνες και τα ντέρμπι, οι τιμές μπορεί να αυξηθούν σημαντικά, φτάνοντας τα 100 ευρώ ή και περισσότερο.

Εκείνη που κάνει… χρυσαφένια τα εισιτήρια της είναι η Ρεάλ. Μετά την απόκτηση του Εμπαπέ, οι τιμές των εισιτηρίων για τους αγώνες της για τη νέα σεζόν ξεκινούν από περίπου 70 ευρώ για τα απλά εισιτήρια και μπορεί να φτάσουν έως και τα 410 ευρώ για τα πιο προνομιακά καθίσματα. Οι τιμές για τα εισιτήρια διαρκείας κυμαίνονται από 1.350 ευρώ έως 4.500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.

Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της πρωταθλήτριας Ευρώπης μπορούν να συνδεθούν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό στην Ευρώπη, που επηρεάζει το κόστος λειτουργίας του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων των μισθών των παικτών, της συντήρησης του σταδίου, των μεταγραφών και των λοιπών εξόδων.

Επιπλέον, οι ανακαινίσεις στο στάδιο Santiago Bernabéu και οι βελτιώσεις στις ανέσεις έχουν αυξήσει το κόστος λειτουργίας, το οποίο επίσης επηρεάζεται από τον πληθωρισμό. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο.

Ο καστιγιάνικος σύλλογος επένδυσε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στο γήπεδο, με την προσθήκη πολυτελών υπηρεσιών, όπως VIP περιοχές και νέα καθίσματα με ιδιαίτερα ακριβές τιμές. Για παράδειγμα, τα «Super VIP» εισιτήρια κοστίζουν περίπου 250.000 ευρώ για μακροχρόνια χρήση, κάτι που τα καθιστά τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ακόμα και τα απλά εισιτήρια έχουν υψηλές τιμές για συγκεκριμένους αγώνες, όπως το El Clásico εναντίον της Μπαρτσελόνα, με τις τιμές να φτάνουν έως και 1500 ευρώ για VIP θέσεις. Οι τιμές των κανονικών εισιτηρίων ξεκινούν από περίπου 70-100 ευρώ** για λιγότερο δημοφιλείς αγώνες, αλλά μπορούν να αυξηθούν σημαντικά ανάλογα με τον αντίπαλο.

Υπάρχουν παράπονα από οπαδούς για τις αυξημένες τιμές, ειδικά μετά την ανακαίνιση, καθώς και λόγω των εισιτηρίων VIP που προορίζονται για εξαιρετικά πλούσιους φιλάθλους. Παρά την υψηλή ζήτηση, οι διαμαρτυρίες επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι τιμές καθιστούν δύσκολη την παρακολούθηση των αγώνων από το ευρύτερο κοινό.

Παρά τις διαμαρτυρίες πάντως η Ρεάλ ξεπουλά. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Στους περισσότερους αγώνες της η πλειονότητα των εισιτηρίων προορίζεται για κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Η ζήτηση για εισιτήρια διαρκείας είναι τόσο υψηλή που υπάρχει μακρά λίστα αναμονής, και οι κάτοχοι των εισιτηρίων αυτών ανανεώνουν σχεδόν κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, λίγα εισιτήρια γίνονται διαθέσιμα για το ευρύ κοινό σε κάθε παιχνίδι. Λίγα και πανάκριβα. Η κορυφή της Ευρώπης κοστίζει.

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024