Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τζες Μπρολίν: Άφραγκος και άστεγος ο αδερφός του σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Τζος Μπρολίν

Τζες Μπρολίν: Άφραγκος και άστεγος ο αδερφός του σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Τζος Μπρολίν

Ο πατέρας του Τζέιμς Μπρολίν και η μητριά του Μπάρμπρα Στρέιζαντ ζουν σε βίλα στο Μαλιμπού.  Ο αδερφός του Τζος πήρε 12 εκ. δολάρια για να παίξει τον Thanos στους «Avengers». Ωστόσο ο ίδιος ζει στον δρόμο.

Υπάρχουν κάποια ονόματα, ειδικά στις ΗΠΑ, που στο μυαλό όλων είναι συνδεδεμένα με κάτι. Για παράδειγμα όταν λες «Κένετι» σκέφτεσαι την πολιτική, όπως όταν και κάποιος αναφέρεται στους Μπους. Το ίδιο ισχύει και με το επίθετο «Μπρολίν»: όταν κάποιος το λέει το μυαλό όλων πάει στο Χόλιγουντ – και όχι άδικα.

Ο Τζέιμς Μπρολίν από τη δεκαετία του ’60 έχει παίξει σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, έχοντας κερδίσει δύο Χρυσές Σφαίρες κι ένα Έμι. Ενώ είναι παντρεμένος με το icon του Χόλιγουντ Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Την ίδια ώρα ο Τζος Μπρολίν, μετά το νεανικό ντεμπούτο στην ταινία «Goonies» και την άστατη ζωή στις αρχές των zeros, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο στιβαρούς ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, με εντυπωσιακές ερμηνείες και μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ. Ναι, το επίθετο «Μπρολίν» στα μάτια όλων είναι συνώνυμο του Χόλιγουντ και της επιτυχίας.

Ή τουλάχιστον η… πλειοψηφία των Μπρολίν, καθώς η οικογένεια έχει και μια τραγική ιστορία από πίσω της. Αυτήν του Τζες Μπρολίν. Η ζωή του 52χρονου μικρού αδερφού του Τζος δεν θυμίζει σε τίποτα την λαμπερή και ανέμελη εικόνα των συγγενών του. Μόνος του, χωρίς σπίτι και συχνά-πυκνά ψάχνοντας για φαγητό στα σκουπίδια, ο Τζες μοιάζει να έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική πορεία. Μια πορεία που κανείς δεν είχε φανταστεί για εκείνον – ούτε μάλλον ο ίδιος.

Ο Τζέιμς Μπρολίν με την 3η σύζυγο και σούπερ σταρ του θεάματος Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Η… χολιγουντιανή οικογενειακή επιχείρηση των Μπρολίν

Κι όμως, ο Τζες έδειχνε έτοιμος για μια πολλά υποσχόμενη ζωή. Μεγάλωσε μέσα στην πολυτέλεια αρχικά στο ράντσο του πατέρα του στο Πάσο Ρόμπλες και στη συνέχεια στη βίλα του στη Σάντα Μπάρμπαρα, δεν είχε τις επαναστατικές συμπεριφορές του αδερφού του Τζος (που ουκ ολίγες φορές των έμπλεκαν) και ήταν σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις δίπλα στον πατέρα του – όπως, όταν ο Τζέιμς Μπρολίν απέκτησε το δικό του «αστέρι» στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Μάλιστα έμοιαζε έτοιμος να συνεχίσει και την οικογενειακή επιχείρηση. Το 1997 το όνομά του θα εμφανιστεί στην παραγωγή της ταινίας «Shadow Dancer», δύο χρόνια αργότερα στο φιλμ «Enemy Action», ενώ το 2001 στη σειρά «Black Scorpion». Κάπου εκεί όμως χάνονται και τα επαγγελματικά του βήματα.

Ο Τζος Μπρολίν είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πλέον αγαπημενους σταρ του Χόλιγουντ.

Το δυστύχημα που τα άλλαξε όλα

Ωστόσο, ο Τζος δεν είχε οικονομικό πρόβλημα. Μπορεί να ήταν ο γιος του Τζέιμς Μπρολίν, ωστόσο είχε κληρονομήσει και ένα μεγάλο ποσό από τη μητέρα του Τζέιν Κάμερον Άγκι, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα το 1995. Ένα ποσό που του έδωσε τη δυνατότητα να ζει ανεξάρτητος και πλουσιοπάροχα.

Τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2011. Τότε ήταν που τα χρήματα που είχε κληρονομήσει τελείωσαν και ο γολγοθάς ξεκίνησε. Λίγες εβδομάδες αργότερα τον έδιωξαν από το σπίτι που νοίκιαζε στην παραθαλάσσια πόλη Βεντούρα της Καλιφόρνια και άρχισε να ζει στο αμάξι του. ένα φορτηγάκι Toyota του 1981. Έως ότου κι αυτό διαλύθηκε.

Από τότε ο φωτογραφικός φακός έχει «συλλάβει» τον Τζος να είναι υπέρβαρος (ζυγίζει 160 κιλά), σε άσυλα αστέγων, να ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια, να περιφέρεται άσκοπα στους δρόμους. Τόσο ο Τζέιμς Μπρολίν όσο και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έχουν ουκ ολίγες φορές προσπαθήσει να τον βοηθήσουν και να τον φέρουν πίσω στην οικογένεια, αλλά εκείνος έχει αρνηθεί. Μάλιστα, ένας άνθρωπος του στενού του κύκλου είπε ότι «ο Τζος δεν έχει καμιά διάθεση να αλλάξει τη ζωή του. Θέλει να κοιμάται και να τρώει».

Πριν από λίγες ημέρες ο 52χρονος Τζος Μπρολίν εθεάθη έξω από το μοτέλ Topa Vista στην μικρή πόλη Ojai της Καλιφόρνιας, να κάθεται σε ένα παγκάκι και να κοιτάζει το κενό. Τα ρεπορτάζ τον θέλουν να έχει νοικιάσει ένα δωμάτιο και να μένει εκεί, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από την υπερπολυτελή κατοικία των έξι υπνοδωματίων και των 7 εκ. δολαρίων του αδερφού του Τζος Μπρολίν.

Μια απόσταση που μοιάζει τόσο κοντινή και την ίδια ώρα πάρα πολύ μακρινή.

Κεντρική φωτογραφία: Josh Brolin / Instagram

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024