Η τηλεμαχία στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ της αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις και του πρώην προέδρου και υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ προσέλκυσε 57,5 εκατομμύρια τηλεθεατές σε επτά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Nielsen που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Brian Snyder).

Στο ντιμπέιτ το βράδυ της Τρίτης ήταν η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου συναντιόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο.

Ξεπέρασε την τηλεθέαση του Ιουνίου μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν

Η τηλεθέαση ξεπέρασε τα περίπου 51 εκατομμύρια άτομα που παρακολούθησαν τον Τραμπ να συζητά τον Ιούνιο με τον τότε υποψήφιο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Οι μετρήσεις δεν καταγράφουν την πλήρη έκταση της θέασης στο διαδίκτυο, που έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα καθώς μειώνεται το παραδοσιακό τηλεοπτικό κοινό.

Ούτε αντικατοπτρίζουν τους θεατές που παρακολούθησαν την τηλεμαχία σε μπαρ και εστιατόρια. Τα τελικά δεδομένα για το κοινό συμπεριλαμβανομένων αυτών των θεατών θα είναι διαθέσιμα αργότερα εντός της ημέρας.

Το ρεκόρ τηλεθέασης για μια προεδρική τηλεμαχία σημειώθηκε το 2016, όταν 84 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δεν έχουν πειστεί…

Η Κάμαλα Χάρις θεωρήθηκε ευρέως ότι κυριάρχησε έναντι του ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην τηλεμαχία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά ορισμένοι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι δεν έχουν πειστεί ακόμα πως η δημοκρατική αντιπρόεδρος είναι καλύτερη υποψήφια.

Το Reuters μίλησε με 10 ανθρώπους που πριν την τηλεμαχία δήλωναν αβέβαιοι ως προς τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Εξι από αυτούς δήλωσαν στη συνέχεια ότι είτε θα ψηφίσουν τον Τραμπ είτε τείνουν να τον στηρίξουν. Τρεις δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη Χάρις και ένας δήλωσε ότι συνεχίζει να μην είναι σίγουρος τι θα ψηφίσει.

Η Χάρις και ο Τραμπ βρίσκονται στήθος με στήθος και η εκλογική μάχη πιθανόν θα καθοριστεί από κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους σε μερικές μόλις πολιτείες – μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αναποφάσιστοι όπως αυτοί με τους οποίους μίλησε το Reuters.