Φυσικά συζήτησαν για πολιτική. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι φαρμακερές ατάκες και από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο λόγος για την Κάμαλα Χαρις και τον Ντόναλντ Τραμπ στο πρώτο τους ντιμπέιτ στη Φιλαδέλφεια για ABC News ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Το ντιμπέιτ ξεκίνησε με τους δύο υποψηφίους να ανταλλάσσουν χειραψία, ωστόσο συνεχίστηκε όπως αναμενόταν.

Οι 12 φαρμακερές ατάκες

Τραμπ: Θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας.

Χάρις: Μίλησα με στρατιωτικούς ηγέτες, ορισμένοι από τους οποίους δούλεψαν μαζί σας. Και λένε ότι είστε μια ντροπή.

Τραμπ: Είναι μαρξίστρια. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μαρξίστρια. Ο πατέρας της είναι μαρξιστής καθηγητής οικονομικών. Και τη δίδαξε καλά.

Χάρις: Και θα σας πω ότι έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Και οι παγκόσμιοι ηγέτες γελούν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ: [Για τη Χάρις και τον πρόεδρο Μπάιντεν]: Πιθανότατα έφαγα μια σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας των πραγμάτων που λένε για μένα. Μιλούν για τη δημοκρατία. Είμαι απειλή για τη δημοκρατία; Αυτοί είναι η απειλή για τη δημοκρατία.

Χάρις: Το είπα στην αρχή αυτού του ντιμπέιτ, θα ακούσετε ένα σωρό ψέματα από αυτόν τον τύπο.

Τραμπ: Λοιπόν, πάλι τα ίδια. Είναι ένα ψέμα. Δεν πρόκειται να υπογράψω απαγόρευση [των αμβλώσεων].

Χάρις: Ο Ντόναλντ Τραμπ απολύθηκε από 81 εκατομμύρια ανθρώπους. Οπότε, ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και είναι σαφές ότι δυσκολεύεται πολύ να το επεξεργαστεί αυτό.

Τραμπ: [Σχετικά με την απόσυρση του Biden από την προεδρική κούρσα]: Πήρε 14 εκατομμύρια ψήφους και τον έδιωξαν από το αξίωμα. Και ξέρετε κάτι; Θα σας δώσω ένα μικρό μυστικό. Την μισεί. Δεν την αντέχει.

Χάρις: Ο Ντόναλντ Τραμπ μας άφησε τη χειρότερη ανεργία από τη Μεγάλη Ύφεση. Ο Ντόναλντ Τραμπ μας άφησε τη χειρότερη επιδημία δημόσιας υγείας εδώ και έναν αιώνα. Ο Ντόναλντ Τραμπ μας άφησε τη χειρότερη επίθεση στη δημοκρατία μας από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Και αυτό που κάναμε είναι να καθαρίσουμε τα χάλια του Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ: Αυτή είναι η πιο διχαστική προεδρία στην ιστορία της χώρας μας. Δεν έχει υπάρξει ποτέ κάτι παρόμοιο. Καταστρέφουν τη χώρα μας.

Χάρις: Είναι σαφές ότι δεν είμαι ο Τζο Μπάιντεν και σίγουρα δεν είμαι ο Ντόναλντ Τραμπ.