Δύο αδέλφια, ο Ισχάκ και ο Χουσεΐν Αλαγιάν, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που χτύπησε τη μοτοσικλέτα που επέβαιναν στην πόλη αλ-Νακούρα στον νότιο Λίβανο.

Τα αδέρφια, 13 και 16 ετών, είναι τα νέα θύματα που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των αμάχων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να επισκεφθούν το Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι περίπου 60 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στην Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ τις τελευταίες ώρες.

Αυτά τα γεγονότα έρχονται σε μια στιγμή που το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν το Ισραήλ να αποτρέψει το ξέσπασμα του πολέμου στο βορρά με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να επισκεφθούν το Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα.

Κλιμάκωση

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ αποκάλυψε την Τρίτη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής τους στη Λωρίδα της Γάζας και ότι πλέον θα εστιάσουν στα βόρεια σύνορα της χώρας με τον Λίβανο, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου μετά από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς και έκτοτε οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν εκατοντάδες και να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός ηγέτη της Δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ. Η οργάνωση επιβεβαίωσε τον θάνατό του χωρίς να αποκαλύψει τον ρόλο του και είπε ότι απάντησε εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον στόχων του ισραηλινού στρατού πέρα από τα σύνορα.