Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην πράκτορας CIA καταδικάζεται σε 10ετή κάθειρξη για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου

Πρώην πράκτορας CIA καταδικάζεται σε 10ετή κάθειρξη για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου

O πρώην πράκτορας CIA, συνελήφθη τον Αύγουστο του 2020, αφού παραδέχθηκε σε μυστικό πράκτορα της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) πως διευκόλυνε την παράδοση διαβαθμισμένων πληροφοριών

Πρώην πράκτορας CIA, της κυριότερης υπηρεσίας κατασκοπείας των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες Τετάρτη να εκτίσει δέκα χρόνια κάθειρξης για κατασκοπεία επ’ ωφελεία της Κίνας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Αλεξάντερ Γιακ Τσινγκ Μα, 71 ετών, ομολόγησε τον Μάιο την ενοχή του στην κατηγορία περί συμμετοχής σε «συνωμοσία με σκοπό τη συγκέντρωση και την παράδοση πληροφοριών σχετιζόμενων με την (αμερικανική) εθνική άμυνα» στην Κίνα.

Τι ανέφεραν τα δικόγραφα

Συνελήφθη τον Αύγουστο του 2020, αφού παραδέχθηκε σε μυστικό πράκτορα της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) πως διευκόλυνε την παράδοση διαβαθμισμένων πληροφοριών στις κινεζικές υπηρεσίες κατασκοπείας, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο κ. Μα εργάστηκε στη CIA από το 1982 ως το 1989, όπως και μέλος της οικογένειάς του από το 1967 ως το 1983.

Σύμφωνα με δικόγραφα, τον προσέγγισαν το 2001 οι κινεζικές υπηρεσίες κατασκοπείας, που του ζήτησαν συνάντηση με το συγγενικό του πρόσωπο — το τελευταίο έκτοτε έχει αποβιώσει. Κατά τη διάρκεια συνάντησης σε ξενοδοχείο στο Χονγκ Κονγκ, και οι δυο έδωσαν απόρρητες πληροφορίες, με αντάλλαγμα 50.000 δολάρια σε μετρητά.

Το ιστορικό

Τέλος, το 2003, ο κ. Μα υπέβαλε αίτηση προκειμένου να αναλάβει την θέση του μεταφραστή στο γραφείο του FBI στη Χαβάη, όπου και κατοικούσε τότε. Σε κάθε περίπτωση το FBI, «ενήμερο για τις σχέσεις του κ. Μα με την κινεζική κατασκοπεία», τον προσέλαβε για να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις δραστηριότητές του, αλλά και  τον διατήρησε σε θέση μερικής απασχόλησης από τον Αύγουστο του 2004 ως τον Οκτώβριο του 2012, εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024