Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αξιωματούχος πιέζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για πιο σκληρή πολιτική στη χρήση πυρηνικών όπλων

Ρωσία: Αξιωματούχος πιέζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για πιο σκληρή πολιτική στη χρήση πυρηνικών όπλων

Ο Σεργκέι Καραγκάνοφ ζητά από τη Ρωσία να διακηρύξει την πρόθεσή της να χτυπήσει χώρα του NATO - «Η κατοχή εδάφους θα δικαιολογούσε πυρηνικό χτύπημα»

Η Ρωσία θα πρέπει να διακηρύξει την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα απέναντι σε χώρες «που υποστηρίζουν την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», σύμφωνα με τον Σεργκέι Καραγκάνοφ που πιέζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση.

Ο Σεργκέι Καραγκάνοφ έχει ζητήσει πολλές φορές να αλλάξει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας

Το Reuters αναφέρει ότι το ρωσικό «γεράκι» έδωσε συνέντευξη για το θέμα στην εφημερίδα Kommersant, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα περιορισμένο πυρηνικό χτύπημα σε χώρα του ΝΑΤΟ χωρίς να προκαλέσει έναν γενικευμένο πυρηνικό πόλεμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε ο Καραγκάνοφ, λένε ψέματα όταν λένε ότι εγγυώνται πυρηνική προστασία στους συμμάχους τους.

Ο κύριος στόχος του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας, είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, «θα πρέπει να είναι να διασφαλίσει ότι όλοι οι σημερινοί και μελλοντικοί εχθροί είναι βέβαιοι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Τα σχόλιά του έρχονται λίγες εβδομάδες μετά που η Ουκρανία κατέλαβε μέρος της ρωσικής περιοχής του Κουρσκ, με τις ρωσικές δυνάμεις να μην έχουν ακόμη καταφέρει να εκδιώξουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

«Ήρθε η ώρα να δηλώσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε μαζικό χτύπημα στο έδαφός μας με πυρηνικό χτύπημα. Αυτό ισχύει επίσης για οποιαδήποτε κατάληψη του εδάφους μας», σημείωσε ο Καραγκάνοφ.

Ο Σεργκέι Καραγκάνοφ. Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Γιατί «μετρούν» τα σχόλια του Σεργκέι Καραγκάνοφ

Όπως σημειώνει το Reuters, τα σχόλια του Ρώσου αξιωματούχου εξετάζονται σοβαρά από δυτικούς εμπειρογνώμονες ασφαλείας ως δείκτης της ρωσικής σκέψης για την εξωτερική, αμυντική και πυρηνική πολιτική.

Οι απόψεις του δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη πολιτική, αλλά το Κρεμλίνο του έχει δώσει επανειλημμένα ευκαιρίες να τις εκφράσει σε σημαίνοντα φόρουμ και να τις θέσει απευθείας στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, ο Καραγκάνοφ ήταν η πιο εξέχουσα προσωπικότητα που ζητούσε αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο η Μόσχα έχει τώρα δηλώσει ότι θα αναθεωρήσει.

Το ισχύον δόγμα αναφέρει ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση σε μια πυρηνική επίθεση από άλλη χώρα ή σε μια συμβατική επίθεση που απειλεί την ύπαρξη του κράτους.

Ο Καραγκάνοφ έχει δηλώσει ότι αυτό το δόγμα ήταν ανεύθυνο ή ακόμη και αυτοκτονικό επειδή, όπως πιστεύει ο ίδιος, δεν αποτρέπει επαρκώς τους εχθρούς της Ρωσίας και τους οδηγεί να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου περιστάσεις στις οποίες η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικό όπλο.

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024