Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό που στρατολογούσε επί μία δεκαετία δεκάδες αγνώστους για να βιάσουν μέσα στο ίδιο της το σπίτι τη ναρκωμένη σύζυγό του, Ζιζέλ Πελικό.

Στη χθεσινή ακρόαση, αποκαλύφθηκε πως ο Πελικό προμήθευε με υπνωτικά και έναν γείτονά του ο οποίος επίσης βίαζε τη σύζυγό του.

Ο Ντομινίκ Πελικό δικάζεται στην πόλη Αβινιόν της νότιας Γαλλίας.

Πενήντα άλλοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών δικάζονται επίσης για τη φερόμενη συμμετοχή τους. Η δικαστική διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν αιτήματος της 71χρονης Ζιζέλ η οποία δήλωσε ότι υπέβαλε το αίτημα για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης.

Σκίτσο με τον Ντομινίκ Πελικό και τη δικηγόρο του

Ο «μαθητής»

Την Τετάρτη, το δικαστήριο άκουσε πως ένας άλλος άνδρας που δικάζεται, ο οποίος ονομάζεται Ζαν-Πιερ, ήταν φερόμενος ως «μαθητευόμενος» του Ντομινίκ Πελικό. Δεν δικάστηκε για τον βιασμό της Ζιζέλ, αλλά μάλλον για τη χρήση της ίδιας μεθόδου για τον βιασμό της ίδιας του της συζύγου και τη στρατολόγηση του Πελικό για να τη βιάσει και αυτή.

«Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι αν δεν είχε συναντήσει αυτό το πρόσωπο, δεν θα είχε γίνει ποτέ τίποτα από όλα αυτά»

Ο 63χρονος Ζαν-Πιερ πρώην οδηγός φορτηγού ενός αγροτικού συνεταιρισμού, φέρεται να είχε επαφή με τον Πελικό σε ένα chatroom και φέρεται να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώσει τη δική του σύζυγο προκειμένου να τη βιάσει, με τη συμμετοχή του Πελικό. Ο Πελικό φέρεται να παρείχε ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη σύζυγο του άνδρα και να ταξίδεψε για να τη βιάσει ο ίδιος.

Δώδεκα βιασμοί της συζύγου του Ζαν-Πιέρ φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ 2015 και 2020. Ο Ζαν-Πιερ δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες.

«Εν αγνοία της»

Οι ερευνητές της αστυνομίας δήλωσαν ότι ο Ζαν-Πιερ τους είπε ότι γνώρισε τον Ντομινίκ Πελικό σε ένα chatroom με τίτλο «Εν αγνοία της» σε έναν ιστότοπο που έκτοτε έχει κλείσει. Είπε στους ερευνητές ότι του είχε ζητήσει να έρθει στο σπίτι του όταν η σύζυγός του είχε ναρκωθεί, ανέφερε στο δικαστήριο ο επικεφαλής ερευνητής, Stéphan Gal.

«Κάθε φορά που [ο Πελικό] ταξίδευε [εκεί], τον προμήθευε με το φάρμακο για την επόμενη φορά», δήλωσε ο Gal. Η δικηγόρος του Πελικό είπε στο δικαστήριο ότι ο Πελικό είπε ότι έδωσε στον Ζαν-Πιερ το φάρμακο τέσσερις φορές.

Το δικαστήριο άκουσε πως η παιδική ηλικία του Ζαν-Πιερ σημαδεύτηκε από ακραία φτώχεια και βία και σεξουαλική κακοποίηση εντός της οικογένειας.

Η σύζυγος του Ζαν-Πιερ δεν είναι αστική διάδικος στην υπόθεση, καθώς «έχει πέντε παιδιά και ήθελε να τα προστατεύσει», δήλωσε ο Gal στο δικαστήριο, λέγοντας ότι ήταν «συγκλονιστικό» δεδομένης της εικόνας που της έδειξε η αστυνομία για το τι της είχε συμβεί.

Είναι «βέβαιο» πως τον χειραγώγησε

Ο 32χρονος γιος του Ζαν-Πιερ από τον πρώτο γάμο του δήλωσε: «Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και νομίζω ότι το έχει συνειδητοποιήσει». Ο γιος είπε ότι ο πατέρας του πρέπει να μιλήσει στο δικαστήριο. Είπε ότι αισθάνεται ότι είναι «βέβαιο» ότι ο Ζαν-Πιερ χειραγωγήθηκε από τον Πελικό.

«Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι αν δεν είχε συναντήσει αυτό το πρόσωπο, δεν θα είχε γίνει ποτέ τίποτα από όλα αυτά», είπε.

Το δικαστήριο άκουσε πως η παιδική ηλικία του Ζαν-Πιερ σημαδεύτηκε από ακραία φτώχεια και βία και σεξουαλική κακοποίηση εντός της οικογένειας. «Με μεγάλωσαν γουρούνια στο δάσος», έλεγε ο Ζαν-Πιερ στα παιδιά του.

Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους βρίσκονται υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων των Πελικό και Ζαν-Πιερ, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι.

Ο τελευταίος, που εξακολουθεί να είναι ελεύθερος, θα δικαστεί ερήμην. Οι περισσότεροι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν κριθούν ένοχοι για βιασμό κατά συναυτουργία.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.