Τον προβληματισμό του για τις «αιφνιδιαστικές κινήσεις» με συγχωνεύσεις σε τμήματα σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, την ώρα που γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται τις τελευταίες ημέρες ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση που ουσιαστικά καταργεί κατευθύνσεις και ειδικότητες από Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Η σχολική χρονιά δεν μπορεί να ξεκινά με ανατροπές στο παρά 5′, με την επίκληση ενός εξορθολογισμού που καταστρατηγεί την κοινή λογική

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης τονίζει ότι η σχολική χρονιά δεν μπορεί να ξεκινά με ανατροπές στο παρά 5′ και καλεί την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να προτάξει το συμφέρον των μαθητών, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία όλων των τμημάτων, σε όλα τα σχολεία

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Αγγελούδης

«Ως νέα δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει συνειδητά να φέρουμε στο προσκήνιο και να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης.

Η διεκδίκησή μας φαίνεται πως αποδίδει καρπούς και είμαι βέβαιος πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε να μοιραστούμε με τους δημότες μας καλά νέα.

Την ίδια ώρα, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για αιφνιδιαστικές κινήσεις που ανατρέπουν την καθημερινότητα των μαθητών, όπως συμβαίνει με την απόφαση για τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου μας.

Η σχολική χρονιά δεν μπορεί να ξεκινά με ανατροπές στο παρά 5′, με την επίκληση ενός εξορθολογισμού που καταστρατηγεί την κοινή λογική.

Καλούμε την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να προτάξει το συμφέρον των μαθητών και να διασφαλιστεί η λειτουργία όλων των τμημάτων, σε όλα τα σχολεία».