Μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους, ο Απόστολος Λύτρας επέστρεψε στην καθημερινότητά του – πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του στο Κολωνάκι.

Ο δικηγόρος, συνοδευόμενος από την μία του κόρη, βρέθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του, όπου ενημερώθηκε από συνεργάτες του για εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν αναλάβει και στη συνέχεια αποχώρησε μαζί με την κόρη του.

Ο γνωστός ποινικολόγος αποφυλακίστηκε χθες με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Είχε προηγηθεί η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο τον παρέπεμψε στο εδώλιο για πλημμέλημα για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της εν διαστάσει συζύγου του.

Πώς «άνοιξε» ο δρόμος της αποφυλάκισης

Η μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον δικηγόρο, από κακούργημα σε πλημμέλημα άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκισή του.

«Στην προκειμένη περίπτωση, δεν προέκυψε συγκεκριμένος κίνδυνος ζωής για την παθούσα από τον τραυματισμό της, ώστε συνδυαστικά να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την πλήρωση της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης», αναφέρει το σκεπτικό για την αποφυλάκιση Λύτρα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου, η εν διαστάσει σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, από την επίθεση που υπέστη, δεν απέκτησε αναπηρία ή μόνιμη παραμόρφωση.

«Συνέπεια των σωματικών βλαβών που υπέστη η παθούσα δεν απέκτησε οποιαδήποτε αναπηρία, λειτουργική βλάβη που να συνεπάγεται έκπτωση μίας σημαντικής λειτουργίας του σώματος της ή αισθητική βλάβη που να συνεπάγεται μόνιμη παραμόρφωση», αναφέρεται σχετικά.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο Απόστολος Λύτρας έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα του πλειστηριασμού της μεζονέτας του, στο Χαλάνδρι.

Το Πειθαρχικό ο επόμενος σκόπελος για τον ποινικολόγο

Η επόμενη ημέρα στην ζωή του Απόστολου Λύτρα είναι γεμάτη νομικούς λαβύρινθους, αγωνία για το δικηγορικό του μέλλον, και την προσπάθεια η «αυτοκρατορία» της νομικής του εταιρείας να σταθεί αν είναι δυνατόν ξανά στα πόδια της.

Η επαπειλούμενη ποινή σε βάρος του είναι τώρα το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ποινικολόγος, μια ποινή που δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει και πάλι στην στέρηση της ελευθερίας του.

Έγκριτοι νομικοί θα πουν στο Live News του MEGA, τι σημαίνει η μετάπτωση της κατηγορίας από κακουργηματικού σε πλημμεληματικού χαρακτήρα για την ποινική μεταχείριση και το μέλλον του νομικού Απόστολου Λύτρα.

Σημαντικό είναι και το σε ποιο βαθμό θα επηρεαστεί και η δυνατότητα του να δικηγορεί από την ποινή που θα του επιβληθεί. Μπορεί μια ποινή για το πλημμέλημα να οδηγήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο στο να απαγορεύσει στον Απόστολο Λύτρα την άσκηση της νομικής;

Δικηγόροι θα πουν πως ανεξάρτητα από την ποινή και από την στάση που θα κρατήσει ο δικηγορικός σύλλογος, ο Απόστολος Λύτρας ως νομικός μπορεί να αξιοποιήσει τις γνώσεις του και σε άλλα πεδία, εκτός της μάχιμης δικηγορίας.

Από την άλλη, το βέβαιο είναι πως ο ίδιος και για λόγους γοήτρου θα επιθυμούσε να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες.