Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Έκλεψαν 120.000 από ηλικιωμένη – Τα επέστρεψαν και αφέθηκαν ελεύθεροι

Ηλεία: Έκλεψαν 120.000 από ηλικιωμένη – Τα επέστρεψαν και αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι δικηγόροι τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Παρίσταναν τους αστυνομικούς και κατάφεραν να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ από μία ηλικιωμένη γυναίκα στα Κρέστενα της Ηλείας.

Συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν, επέστρεψαν τα χρήματα στην γυναίκα και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πώς έκλεψαν τα 120.000 ευρώ;

Η συμμορία 4 ρομά προσέγγισε το σπίτι των ηλικιωμένων στα Κρέστενα και δύο από αυτούς, που αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη, χτύπησαν το κουδούνι της οικίας και το θύμα τους άνοιξε την πόρτα, αφού της είπαν ότι είναι αστυνομικοί και πως ο σύζυγός της κρατείται στο τμήμα ως εμπλεκόμενος σε ποινική υπόθεση.

Αφού ο ένας εκ των 2 μπήκε στο σπίτι, βρήκε το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά, και κατάφερε με μία κουβέρτα ή σεντόνι να αφαιρέσει το ποσό από το σπίτι.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι περίμεναν στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν παρκάρει με την πίσω πλευρά του προς τις σκάλες της οικίας.

Ο 28χρονος εντόπισε σε ένα δωμάτιο το χρηματοκιβώτιο και χρησιμοποιώντας κάποιο χαλί η κουβέρτα κατάφερε να το ρίξει κατευθείαν στο πορτ – μπαγκάζ.

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι δύο από τους τέσσερις δράστες ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης τον περασμένο Απρίλιο στα Κρέστενα της Ηλείας αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού οι δικηγόροι τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας την συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Only in

Τη ΝΔ την πήρε η κατηφόρα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπροστά τους μεγάλη ανηφόρα

Τσάμπα μιλούσε ο Κυριάκος στη ΔΕΘ, οι δημοσκοπήσεις χαστούκι για την κυβέρνηση που πρέπει να βρει αφήγημα, όπως εξάλλου και η αντιπολίτευση. Η μάχη για τ' ασημικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024