Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία όπου εκβάλλει το ποτάμι του Κουρλέσα

Ηλεία: Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία όπου εκβάλλει το ποτάμι του Κουρλέσα

Οι κάτοικοι στην Ηλεία ανησυχούν για την ποιότητα του νερού στη θάλασσα και ζητούν ελέγχους και απαντήσεις μετά τα νεκρά ψάρια.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην περιοχή της Ροβιάτας στην Ηλεία, καθώς νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία κοντά στην εκβολή του ποταμού Κουρλέσα.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσες εξηγήσεις για το πρωτόγνωρο όπως λένε φαινόμενο στην περιοχή καθώς και τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων από τις αρμόδιες Αρχές. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι είχαν ενημερώσει τον δήμο με το που αντελήφθησαν τα πρώτα νεκρά ψάρια αλλά κανείς δεν μερίμνησε.

Φόβοι για μόλυνση των υδάτων

Όπως αναφέρει το τοπικό κανάλι OPT, εκφράζονται φόβοι ότι το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση των υδάτων. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία για την ποιότητα των νερών στα οποία κολυμπούν καθημερινά ντόπιοι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, καθώς και επισκέπτες της Ροβιάτας.

Πολλοί στη Ροβιάτα φοβούνται ότι τα νεκρά ψάρια είναι αποτέλεσμα της μόλυνσης των υδάτων και ζητούν απαντήσεις

Οι λουόμενοι νιώθουν ότι κανείς από τους αρμοδίους δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτές τις εικόνες στην παραλία ή τις επιπτώσεις από μια πιθανή μόλυνση του νερού στη δημόσια υγεία.

Ως εκ τούτου, ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας, όπως ελέγχους στην ποιότητα των υδάτων και τη διενέργεια ερευνών για να αποκαλυφθεί η αιτία θανάτου των ψαριών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Παγασητικό, εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στις όχθες του τεχνητού φράγματος του Περδίκκα στον Δήμο Εορδαίας προκαλώντας τον προβληματισμό των ψαράδων που καθημερινά βρίσκονται εκεί.

Only in

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι εκλογές και τα… κατοικίδια στο Σπρίνγκφιλντ

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε στο ντιμπέιτ ότι μετανάστες «τρώνε τα κατοικίδια» των κατοίκων;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024