Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν το ζευγάρι των «τζαμπατζήδων» να μπαίνει σε ταβέρνα της Λαμίας και να προχωράει στα ενδότερα. Πρόκειται για το ζευγάρι που φέρεται να έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μια σειρά από επιχειρηματίες της πόλης, που ψάχνουν να τους βρουν, για να πάρουν -όπως λένε στο Live News- τα χρήματα που τους οφείλονται πίσω.

Από τον περασμένο μήνα μέχρι σήμερα, το ζευγάρι φέρεται να έχει φεσώσει όχι μόνο ιδιοκτήτες εστιατορίων, αλλά ακόμα και το ξενοδοχείο που έμεναν. Σε όλες τις περιπτώσεις, φέρονται να αποχώρησαν χωρίς να πληρώσουν, κάτι πάντως που ο νεαρός εικονιζόμενος διαψεύδει.

«Πριν από 10 μέρες έγινε αυτό και πήγα πριν από 4 μέρες και πλήρωσα. Αυτό έγινε σε ένα μαγαζί με φαγητό, δεν θυμάμαι τώρα τι ήταν», είπε.

Πώς εφάρμοζαν το σύστημα το… τζάμπα φαγοπότι

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη Τετάρτη, όταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βλέπουμε κατήγγειλε το ζευγάρι στην Αστυνομία.

«Ήρθαν να πληρώσουν, βάζει μία κάρτα, άκυρο δεν έχει. Βάζει άλλη κάρτα, δεν έχει, περνάει και το τηλέφωνο, δεν έχει. ‘Κάτι πρέπει να έχει γίνει με τον λογαριασμό μου, ξέρω ότι έχω λεφτά’, λέει, ‘θα πάω στην τράπεζα να τα φέρω. Άντε, λέω, τράβα να τα πάρεις από την τράπεζα και να μας τα φέρεις. Και ακόμα τον βλέπουμε. Άφησε και ένα τηλέφωνο, το οποίο και δεν απαντάει, όνομα άφησε, το οποίο είναι πραγματικό», είπε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

Όπως μας λέει το ζευγάρι ήταν ευγενικό με τους υπαλλήλους και ομιλητικό με τον ίδιο. Τίποτα αρχικά δεν έδειχνε τα όσα θα επακολουθούσαν.

«Μαθαίνω ότι την έχουν κάνει και στη Χαλκίδα, γυρνάνε έτσι, δεν ξέρω. Μοιάζανε ευπρεπείς και καλοντυμένοι. Ήταν ευγενικός. Το παραμύθι παίχτηκε καλά», συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

Είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί, επειδή όπως λέει αισθάνεται εξαπατημένος και προσβεβλημένος.

Οι καταγγελίες

Η καταγγελία του επιχειρηματία στην Αστυνομία, ήρθε να πλαισιώσει άλλες δύο που είχαν προηγηθεί, για το ίδιο ζευγάρι, όπως έδειξε η εξέταση των πλάνων.

Τον περασμένο Αύγουστο, όπως μας λέει ιδιοκτήτης πιτσαρίας, οι δυο τους είχαν φύγει από το κατάστημά του χωρίς να πληρώσουν και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο.

Ντελιβεράς του καταστήματος, εκείνη τη νύχτα τους εντόπισε, αλλά το ζευγάρι όπως λέει ο ιδιοκτήτης, κατάφερε να ξεφύγει. Τις επόμενες μέρες ο επιχειρηματίας έμαθε σε ποιο ξενοδοχείο έμενε το ζευγάρι, που τελικά αναγκάστηκε να τον ξοφλήσει.

Ο ίδιος πήρε τα χρήματά του, αλλά ο ξενοδόχος του ζευγαριού, τα περιμένει ακόμα όπως φαίνεται.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους, μια σειρά από πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στη Λαμία και προσπαθούν να εντοπίσουν το ζευγάρι, που είναι άγνωστο, αν παραμένει στην πόλη ή απομακρύνθηκε.