Στα χέρια της αστυνομίας μετά από καταδίωξη έπεσε ζευγάρι που παρίστανε τους λογιστές και έκλεβε μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας ηλικιωμένους.

Πρόκειται για μια 42χρονη και έναν 43χρονο οποίος ήταν διωκόμενος και για άλλες υποθέσεις. Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο Καματερό.

Η απάτη με την εφορία

Ειδικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί (12-9-2024) οι κατηγορούμενοι προσποιούμενοι τους λογιστές, προσέγγισαν ηλικιωμένο στην περιοχή του Ιλίου και με το πρόσχημα οφειλής στην εφορία συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και διέφυγαν με όχημα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν το αυτοκίνητο στην περιοχή του Ιλίου, με επιβαίνοντες τους δράστες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψής τους, ωστόσο οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Καματερού.

Εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις υποθέσεις

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, που είχαν κλέψει νωρίτερα, ενώ από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου εξιχνιάστηκαν επιπλέον 3 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της ληστείας και της απάτης τελεσθείσας και σε απόπειρα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.