Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για τη σύλληψη 30χρονου Τούρκου στη Χίο – Γιατί είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Συναγερμός για τη σύλληψη 30χρονου Τούρκου στη Χίο – Γιατί είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Η σύλληψη του Τούρκου έγινε μετά από έφοδο στο σπίτι που διέμενε

Με ιδιαίτερη προσοχή χειρίζονται οι ελληνικές Αρχές την υπόθεση με τη σύλληψη 30χρονου Τούρκου την περασμένη Τετάρτη (11/9) στη Χίο. Ο Τούρκος υπήκοος συνελήφθη μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι που νοίκιαζε.

Εκεί εντοπίστηκαν πλαστά έγγραφα (ιταλική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης) καθώς και ένα πιστόλι με 41 σφαίρες.

Στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος στο σπίτι του 30χρονου δεν έγινε τυχαία αφού εδώ και καιρό ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ και βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα άτομο που κινείται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στη γειτονική χώρα και από την πρώτη στιγμή που πέρασε τα σύνορα προκάλεσε το ενδιαφέρον των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ερευνούν την δράση του και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤNews, στο πλαίσιο αυτό είχαν στείλει και απόρρητη έκθεση για το τουρκικό οργανωμένο έγκλημα στην ΕΛ.ΑΣ.

Μαφιόζικες επιθέσεις

Ερευνάται ακόμα και η σχέση που ίσως είχε με μέλη εγκληματικών οργανώσεων που ενεπλάκησαν στο «μακελειό» στην Αρτέμιδα πριν από περίπου έναν χρόνο, όπου είχαν δολοφονηθεί 6 Τούρκοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος Τούρκος πέρασε τα σύνορα από τα Διαβατά και στη συνέχεια μέσω Αθήνας πήγε αεροπορικώς στη Χίο όπου βρισκόταν εκεί από τον Αύγουστο.

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι ο 30χρονος να ουσιαστικά να κρυβόταν στη Χίο προκειμένου να γλιτώσει αντίποινα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ μαφιόζικων συμμοριών στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη στις 11/9 στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, αλλοδαπός (30χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκεο συλληφθείς στην πόλη της Χίου και σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειρουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι,
  • γεμιστήρας,
  • 41 φυσίγγια,
  • 2 έγγραφα αρχών Ιταλίας (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης), τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατείχε το πιστόλι και τα φυσίγγια παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

Only in

Η νέα κόκκινη γραμμή του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κι άλλες φορές βάλει κόκκινες γραμμές, ωστόσο τις είδε να παραβιάζονται - Η ανάλυση του BBC για την τωρινή κατάσταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024