Έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξασφάλισε την Παρασκευή η Apple για ενημέρωση λογισμικού που μετατρέπει συμβατά μοντέλα ασύρματων ακουστικών AirPods σε ακουστικά βαρηκοΐας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η εταιρεία είχε προαναγγείλει ότι τα AirPods Pro 2 θα μπορούν με την κατάλληλη αναβάθμιση λογισμικού να «μεταμορφωθούν» σε εξατομικευμένα βοηθήματα βαρηκοΐας που ενισχύουν τις φωνές και άλλους συγκεκριμένους ήχους σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη το φθινόπωρο για χρήστες AirPods Pro 2 σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές, ανέφερε η Apple.

Από τη στιγμή που εγκατασταθεί και ρυθμιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη, το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες 18 ετών και άνω με ήπια ή μέτρια απώλεια ακοής, ανακοίνωσε η FDA.

«Η απώλεια ακοής είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς» δήλωσε η Μισέλ Τάρβερ, επικεφαλής του Κέντρου Συσκευών και Ραδιολογικής Υγείας της FDA.

Περισσότεροι από 30 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από κάποιο βαθμό βαρηκοΐας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί λόγω γήρανσης, έκθεσης σε δυνατούς ήχους, φάρμακα ή άλλα αίτια.

Μέχρι το 2022, η διάθεση ακουστικών βαρηκοΐας απαιτούσε ιατρική συσκευή, πλέον όμως οι ενήλικες μη ήπια ή μέτρια βαρηκοΐα μπορούν να τα προμηθεύονται απευθείας από καταστήματα χωρίς ιατρικές εξετάσεις.