Εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη, φιλοξενείται στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 21:30 η ώρα (Σκηνή «Λόρδος Βύρωνας»).

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται χωρίς σταματημό

Την εκδήλωση διοργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, «για να συζητήσουμε για την έκδοση του βιβλίου ‘Λευτεριά στην Παλαιστίνη-Ισραήλ, ιμπεριαλισμός και Παλαιστινιακή Αντίσταση’. Τη συζήτηση θα ανοίξουν o Άχμαντ Χασσάν, γραμματέας Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, ο Γιώργος Τσιάρας, δημοσιογράφος της ΕφΣυν και ο Γιώργος Ράγκος, ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου».

Το κάλεσμα για τη βιβλιοπαρουσίαση:

Ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης, ο Αχμάντ Χασσάν από την Παλαιστινιακή Παροικία λέει:

«Η σημασία της γνώσης και των βιβλίων είναι ανεκτίμητη στον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν περιορίζεται μόνο στα όπλα και τη βία.
Η Αντίστασή μας περιλαμβάνει και τον πνευματικό αγώνα, καθώς ο πόλεμος για την αλήθεια και την ενημέρωση είναι εξίσου κρίσιμος. Οι σιωνιστές χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διαδώσουν ψέματα και να παραποιήσουν τα γεγονότα γύρω από τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξαρτησία και ελευθερία.

Γι’ αυτό ακριβώς ο ρόλος των συγγραφέων, των δημοσιογράφων και των διανοουμένων μας είναι τόσο σημαντικός. Μέσα από τα βιβλία, τα άρθρα και την έρευνά τους, αποκαλύπτουν την αλήθεια και αντιστέκονται στην παραπληροφόρηση. Δεν είναι τυχαίο που το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πολλούς από αυτούς. Αυτές οι δολοφονίες είναι προσπάθειες να φιμώσουν την αλήθεια και να σβήσουν την ιστορική μνήμη του λαού μας.

«Η αλήθεια είναι το ισχυρότερο όπλο μας»

Η γνώση είναι όπλο, και τα βιβλία είναι εργαλεία απελευθέρωσης. Σε αυτόν τον πνευματικό αγώνα, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι Έλληνες που έχουν συμβάλλει στη διάδοση της Παλαιστινιακής
υπόθεσης. Οι μεταφράσεις βιβλίων στα ελληνικά για την Παλαιστίνη, καθώς και τα βιβλία που έχουν γραφτεί από Έλληνες συγγραφείς για το θέμα, είναι πολύτιμα μέσα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και η έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου ‘Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Ισραήλ, Ιμπεριαλισμός και Παλαιστινιακή Αντίσταση’ που θα παρουσιαστεί στο Πεδίο του Άρεως το Σάββατο 14/9. Η Έκθεση Βιβλίου στην Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχθούν αυτά τα έργα και να ενθαρρυνθεί το κοινό να τα διαβάσει.

Ευχαριστούμε κάθε συγγραφέα, μεταφραστή, επιμελητή και εκδότη που αφιέρωσε χρόνο για την Παλαιστίνη και την ανθρωπότητα. Μέσα από τη γνώση και τη διαφώτιση, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Η αλήθεια είναι το ισχυρότερο όπλο μας, και με τη στήριξη των φίλων μας, θα παραμείνει ζωντανή».