Μια και με το Σεπτέμβρη αρχίσαν οι βροχές, τί καλύτερο από μια εξόρμηση στον κινηματογράφο με ποπ-κορν και αναψυκτικό;  Μαζέψαμε τις 5 καλύτερες ταινίες, ταμάμ για τη μεγάλη οθόνη, για να μην παιδεύεστε με τις λίστες.

1. Speak No Evil

Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους,  βασανίζεστε που βασανίζεστε, προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα για να δείτε αυτό το σαδιστικό θρίλερ της Blumhouse. Αναφορικά με την πλοκή, η Μακένζι Ντέιβις και ο Σκουτ ΜακΝέρι υποδύονται ένα ζευγάρι Αμερικανών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη όταν ξαφνικά γίνονται φίλοι με ένα ζευγάρι Βρετανών που υποδύονται ο Τζέιμς ΜακΆβοϊ και η Άισλινγκ Φρενσιόζι. Οι Αμερικανοί αποδέχονται την πρόσκληση των Βρετανών να μείνουν μαζί τους στο απομακρυσμένο εξοχικό τους, αλλά η επίσκεψη γίνεται πολύ γρήγορα πολύ άβολη. Το πρόβλημα είναι ότι οι επισκέπτες ήταν πολύ ευγενικοί για να διαμαρτυρηθούν για την εκφοβιστική συμπεριφορά των οικοδεσποτών τους, αλλά κάποια στιγμή ήταν πολύ αργά για αν το κάνουν. Το «Speak No Evil» είναι το ριμέικ μιας δανέζικης ταινίας του 2022, την οποία ο Τόμρις Λάφλι περιέγραψε στο Harper’s Bazaar ως μια «εξαντλητική (αλλά με την καλή έννοια), λιτή και μοχθηρή έξοδο του είδους [που] θα σας οδηγήσει στην τρέλα». Θα μπορούσε η νέα εκδοχή να είναι ακόμη πιο επίφοβη για την ψυχική μας υγεία;

2. Beetlejuice Beetlejuice

Σκαθαροζούμης, σκαραθοζούμης, σκαθαροζούμης! Η ταινία που έκανε τη φήμη του  Τιμ Μπάρτον να εκτοξευθεί επιστρέφει δυναμικά. H έπαυλη των Ντιζ γέμισε πάλι κόσμο και σας περιμένει κι εσάς. Μια καλή επιλογή για τους για πάντα και από πάντα θαυμαστές του σκηνοθέτη και μια εξίσου καλή για όσους από αυτούς έχουν γίνει γονείς. Όσοι το επιλέξουν θα έχουν την τύχη να δουν ξανά τόσο τον Μάικλ Κίτον ως τον πανούργο «βιο-εξορκιστή» Σκαθαροζούμη, όσο και την Κάθριν Ο’Χάρα με τη Γουινόνα Ράιντερ, ως την μητριά και κόρη, αντίστοιχα. Στην ασυνήθιστη φαμίλια τους προστίθεται ο χαρακτήρας της Άστριντ που υποδύεται η Τζένα Ορτέγκα. Όλοι τους, ύστερα από μια απώλεια, επισκέπτονται εκ νέου το στοιχειωμένο σπίτι όπου ξεκίνησαν όλα. Εκεί, σαφώς, τους περιμένει μια νέα οδύσσεια μοιρασμένη στους κόσμους των νεκρών και των θνητών, όπως είναι αναμενόμενο, όταν η έφηβη Άστριντ πάρει μια πολύ επικίνδυνη απόφαση.

3. Βlink Twice

Πρόκειται για ένα Θρίλερ μυστηρίου με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ. Η  Ζόι Κράβιτζ («The Batman», το τηλεοπτικό «High Fidelity»), περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα και σκηνοθετεί ένα περιπετειώδες θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και μυστηρίου. Κεντρικός ήρωας είναι ένας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά γνωρίζεται με μια σερβιτόρα και την προσκαλεί για διακοπές σε ιδιωτικό νησί μαζί με τους φίλους του. Όλα φαίνεται να πάνε «ρολόι», μέχρι μια πολύ άτυχη στιγμή. Το καστ της ταινίας συμπεριλαμβάνει τους: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ναόμι Άκι, Κρίστιαν Σλέιτερ, Άλια Σόκατ και Σάιμον Ρεξ – μεταξύ άλλων.

4. The Crow

Μπιλ Σκάρσγκαρντ και FKA Twigs πρωταγωνιστούν στο ριμέικ του 90s cult classic. Μία από τις πιο αγαπημένες και σκοτεινές ταινίες των ’90s έρχεται ξανά στη ζωή. Το «Κοράκι» αρχικά κυκλοφόρησε το 1994 σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας και τραγικό πρωταγωνιστή τον Μπράντον Λι, καθώς ο άτυχος ηθοποιός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, εξαιτίας ελαττωματικού ψεύτικου όπλου. Τριάντα χρόνια μετά, ο χαρακτήρας του Έρικ Ντρέιβεν με τον οποίο ταυτίστηκε ο Λι, επιστρέφει με τη μορφή του ανερχόμενου σταρ Μπιλ Σκάρσγκαρντ («Το Αυτό»). Αυτήν τη φορά ο Έρικ αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μετά τη βίαιη δολοφονία του ίδιου και της Σέλι, αδερφής ψυχής και έρωτα της ζωής του. Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την τύχη του στο έπακρο, κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να πάρει εκδίκηση και να σώσει τη σύντροφό του.

5. Greedy People

Tι καλύτερο από τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και τον Χίμες Πατέλ σε αστυνομική κωμωδία; Και γενικά… τί πιο ξεκούραστο κι ευχάριστο για τα Σαββατοκύριακά μας από μια κωμωδία; Στην ταινία θα δέιτε, ένας αστυνομικός και ο «πρωτάρης» συνάδελφός του, ανακαλύπτουν ένα πτώμα και ένα εκατομμύριο δολάρια ακριβώς δίπλα του. Αποφασίζουν, τότε, να πάρουν τα χρήματα, αλλά να λύσουν το μυστήριο, με αποτέλεσμα να μπλέξουν σε μια σειρά από απροσδόκητες περιπέτειες.