Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Road trip στα Ζαγοροχώρια: Οι στάσεις που αξίζει να κάνετε

Road trip στα Ζαγοροχώρια: Οι στάσεις που αξίζει να κάνετε

Ένας οδηγός για να δείτε όσα περισσότερα μπορείτε στα Ζαγοροχώρια σε ένα γρήγορο road trip σας.

Διάσπαρτοι στους πρόποδες και τις πλαγιές της Πίνδου, απλώνονται 46 οικισμοί με πετρόχτιστα σπίτια, πλούσια φύση και καθαρό αέρα. Τα Ζαγοροχώρια, χαρακτηρίζονται από τη φυσική τους ομορφιά και τα επιβλητικά τοπία. Έχουν ενταχθεί, μάλιστα, στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα μέρος με ξεχωριστό δικό του χαρακτήρα και αποτελεί την ιδανική απόδραση για ξεκούραση, χαλάρωση, επαφή με τη φύση, αλλά και πλούσιες δραστηριότητες.

Η αφετηρία της εκδρομής είναι συνήθως η πόλη των Ιωαννίνων. Αν έχετε μέρες στη διάθεσή σας, αξίζει να κάνετε μια στάση να εξερευνήσετε και την πόλη. Η απόσταση από την Αθήνα με αυτοκίνητο είναι περίπου 6 ώρες, ενώ από τα Ιωάννινα περίπου 40 λεπτά. Σε περίπτωση που θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε κάποια πτήση για Ιωάννινα και να νοικιάσετε από εκεί αυτοκίνητο για τα χωριά.

Μικρό Πάπιγκο.

Μικρό και μεγάλο Πάπιγκο: Τα πιο διάσημα Ζαγοροχώρια

Από τα πιο διάσημα χωριά της περιοχής, είναι το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο. Μάλιστα, αρκετοί τα επιλέγουν ως βάση, καθώς υπάρχουν αρκετά καταλύματα, αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες. Χαθείτε στα πλακόστρωτα καλντερίμια τους και καθίστε για φαγητό και ξεκούραση.

Δρακόλιμνη Τύμφης.

Δρακόλιμνη Τύμφης

Με αφετηρία το Μικρό Πάπιγκο, ξεκινήστε πεζοπορία προς τη Δρακόλιμνη. Το μονοπάτι με σήμανση Ο3, είναι μέσα σε δάσος αρχικά και θα σας οδηγήσει σε αλπικά τοπία που θα αποζημιώσουν την κούρασή σας. Η συγκεκριμένη διαδρομή χρειάζεται εμπειρία, και γι΄αυτό καλύτερα να απευθυνθείτε σε ειδικούς για να σας οδηγήσουν με ασφάλεια.

Το Φαράγγι του Βίκου.

Το Φαράγγι του Βίκου

Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια της Ελλάδας και όχι μόνο. Το Φαράγγι του Βίκου, έχει κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, καθώς έχει την βαθύτερη χαράδρα του κόσμου σε σχέση με το πλάτος του. Στο σημείο που μπορείτε να δείτε τη θέα της Χαράδρας του Βίκου, θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα αντικρύσετε το άγριο βραχώδες τοπίο, σε συνδυασμό με τη χλωρίδα της περιοχής.

Η Βίτσα.

Βίτσα

Η Βίτσα είναι ένα από τα κοντινότερα χωριά στα Ιωάννινα. Σε απόσταση 36 χιλιομέτρων και χτισμένο στην πλαγιά της κορυφής Στούρος, θα συναντήσετε ένα παραδοσιακό, όμορφο χωριό, όπου θα δοκιμάσετε τις γεύσεις της περιοχής, που βασίζονται σε πλούσιες ποικιλίες μανιταριών, ηπειρώτικες πίτες και ντόπια κρέατα.

Οι Κολυμπήθρες.

Κολυμπήθρες

Μισή ώρα με το αυτοκίνητο και δίπλα στο Μικρό Πάπιγκο, θα συναντήσετε τις Κολυμπήθρες. Σε λίγα μόλις βήματα, θα δείτε αυτές τις φυσικές πισίνες, που έχουν ονομαστεί κολυμπήθρες λόγω της εμφάνισής τους. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού.

Η Αρίστη.

Αρίστη

Στον δρόμο για το Πάπιγκο, κάντε μια στάση στην Αρίστη. Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που το καθιστά πολύ αγαπητό στους επισκέπτες. Εκτός από τα όμορφα σπίτια και τα δρομάκια, θα δείτε και την πλούσια βλάστηση.

* Πηγή: Διακοπές

Only in

Ομπράντοβιτς: «Είχα παίκτες που δεν ήταν αφοσιωμένοι στην ομάδα»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε για το γεγονός πως στην Παρτίζαν δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής Σέρβοι παίκτες, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δούλευαν αρκετά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024