Όπως η Ιταλία έχει την πίτσα και η Γερμανία τα λουκάνικα, έτσι και οι ΗΠΑ έχουν το burger. Είναι κάτι σαν το εθνικό φαγητό των Αμερικάνων, ενώ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού έχουν δημιουργηθεί και μερικές από τις πιο διάσημες αλυσίδες street food που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη. Είτε ήρθε από το Αμβούργο είτε εμπνεύστηκε από κάποια άλλη γερμανική συνταγή (καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά που «γεννήθηκε»), οι ΗΠΑ ήταν, είναι και θα είναι η πατρίδα του burger.

Ωστόσο, πλέον, δεν είναι το «σπίτι» του καλύτερου burger στον κόσμο. Αυτό υποστηρίζει το Michelin Guide for Burgers, που παρουσίασε τη λίστα με τα top 10 μπεργκεράδικα στον κόσμο. Όχι, ούτε το Αμβούργο κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή. Σύμφωνα με τη λίστα, αυτό θα το βρεις στην Ισπανία.

Οι ειδικοί αποφάσισαν ότι το Hundred Burgers, με τα τέσσερα εστιατόρια στη Βαλένθια κα τρία στη Μαδρίτη, φτιάχνει αυτή τη στιγμή το πιο ποθητό burger του πλανήτη. Οι ισπανοί χρησιμοποιούν μπιφτέκι ωρίμανσης 120 ημερών, το οποίο «λιώνει στο στόμα» και «έχει ένα από τα πιο ωραία και τραγανά μπέικον».

Αυτό είναι το καλύτερο μπέργκερ του κόσμου αυτή τη στιγμή.

«Για εμάς αυτή η διάκριση είναι η πραγματοποιήσει ενός ονείρου» δήλωσε ο Άλεξ Γκονζάλες, συνιδιοκτήτης της αλυσίδας, που άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 2020 μετά από ένα τετραήμερο tour στα 15 καλύτερα μπεργκεράδικα της Νέας Υόρκης.

Στην 2η θέση της λίστας βρέθηκε το νεοϋορκέζικο και μέχρι πριν λίγες ημέρες βασιλιάς του burger Pizza Loves Emily, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Au Cheval με καταστήματα σε Σικάγο και Νέα Υόρκη.