Το leopard print είναι χωρίς αμφιβολία ένα κλασικό print της μόδας και η επιστροφή του για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024 δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι παντού, από τις πασαρέλες μέχρι τα social media και τους δρόμους, γεγονός που το καθιστά κυρίαρχο στοιχείο της μόδας της σεζόν.

Όμως, ενώ το leopard κυριαρχεί, μια νέα τάση κάνει δειλά- δειλά την εμφάνισή της και κερδίζει έδαφος: το cow print.

Το cow print, εμπνευσμένο από τη western αισθητική, είναι η νέα εμμονή των fashion girls και των σχεδιαστών μόδας. Αργά αλλά σταθερά, εισχωρεί στις γκαρνταρόμπες και έχει κατακτήσει τις πασαρέλες, με εμφανίσεις σε jackets, τσάντες, ακόμα και παπούτσια. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται τολμηρό, η ουδέτερη χρωματική παλέτα του – λευκό, μαύρο και καφέ – το καθιστά ευκολότερο στη χρήση από ό,τι θα φανταζόταν κανείς.

View this post on Instagram

A post shared by Andi (@andiwashington__)

Παράλληλα έχει έναν μοναδικό τρόπο να δείχνει σοφιστικέ και ψαγμένο. Ίσως για αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι το έχουν υιοθετήσει ήδη μερικές από τις πιο διάσημες μινιμαλίστριες fashion influencers.

Οι καμπύλες του μοτίβου προσδίδει μια χαλαρή αίσθηση που το διαφοροποιεί από τα πιο άγρια prints όπως το leopard.

Η ξαφνική αύξηση της δημοτικότητας του cow print οφείλεται στο γεγονός ότι παραμένει πιο φρέσκο και λιγότερο «φορεμένο» σε σχέση με το κλασικό leopard και το zebra. Κομμάτια όπως το διάσημο σακάκι cow print της Mango, που εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα, δείχνουν τη ζήτηση και την αποδοχή που έχει λάβει αυτή η τάση.

Το cow print έρχεται με φρέσκια διάθεση και κλέβει την παράσταση αυτή τη σεζόν, προσφέροντας μια καινοτόμο επιλογή για όσες θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα.

Το βλέπουμε ήδη να μετατρέπει jackets, αλλά και τσάντες και παπούτσια σε statement κομμάτια. Είναι σίγουρο ότι αυτή η νέα μόδα θα παραμείνει σταθερή στο προσκήνιο και στις επόμενες σεζόν, προσθέτοντας μια ανανεωμένη αισθητική στον κόσμο των animal prints.

* Πηγή: Grace