Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα συμβουλές για ένα πιο ρομαντικό φθινόπωρο

Δέκα συμβουλές για ένα πιο ρομαντικό φθινόπωρο

Το φθινόπωρο έχει πάντα μια αίσθηση μελαγχολίας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ήρθε η στιγμή να βάλετε λίγο ρομαντισμό στη ζωή σας, με δέκα απλά βήματα.

Το να ρομαντικοποιήσετε τη ζωή σας ξεπερνά τα όσα βλέπετε στο Instagram. Ο ρομαντισμός στην καθημερινή σας ζωή θέλει να προσανατολίζετε οτιδήποτε κάνετε, από την πιο μικρή πράξη μέχρι την πιο μεγάλη και σημαντική, προς τη χαρά, την ευτυχία και την ευχαρίστηση. Αν θέλετε να φέρετε λίγη μαγεία στο φετινό φθινόπωρο, διαβάστε παρακάτω του 10 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε. Θα αλλάξει όλη σας η ζωή!

1. Προγραμματίστε ραντεβού για καφέ

Πηγαίνετε για καφέ με τον/την σύντροφό σας, έναν φίλο ή και μόνοι/ες σας. Κάντε μια λίστα με τα ατμοσφαιρικά καφέ που υπάρχουν στην πόλη σας και θέλατε εδώ και καιρό να δοκιμάσετε. Πάρτε μαζί σας ένα βιβλίο, ένα ημερολόγιο για να κάνετε journaling, ξεκινήστε το πλέξιμο -κάντε οτιδήποτε συνδυάζεται τέλεια με έναν ζεστό latte- και αφήστε για λίγη ώρα το κινητό στην άκρη.

2. Ανακαλύψτε το αγαπημένο σας υγιεινό φθινοπωρινό ρόφημα

Βρείτε εκείνο το ρόφημα που θα πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και θα σας φτιάχνει τη διάθεση (για παράδειγμα, η pumpkin spice γεύση στον καφέ είναι καλή για το ανοσοποιητικό σύστημα και η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά). Επίσης, μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε κανέλα στο ζεστό γάλα σας ή και να δοκιμάσετε νέες γεύσεις σε τσάι.

3. Ξεκινήστε το journaling

Εάν δεν έχετε εξερευνήσει ακόμα τη συγκεκριμένη πρακτική, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε συνήθεια. Καταγράψτε σε ένα ημερολόγιο τις σκέψεις σας και τις παρατηρήσεις σας για όσα συμβαίνουν καθημερινά και αποτυπώστε τα συναισθήματά σας στο χαρτί. Θα νιώσετε αμέσως πιο ανάλαφροι/ες και θα είναι σαν να παίζετε στο «Ημερολόγιο της Bridgette Jones».

4. Δημιουργήστε μια playlist που θα ακούτε στο σπίτι σας

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να δημιουργήσετε μια ήρεμη, ρομαντική playlist, για να ακούτε στο σπίτι. Η μουσική μπορεί να αλλάξει εντελώς τη διάθεσή σας και να σας βάλει σε ρομαντικό mood.

5. Οργανώστε ένα φθινοπωρινό πικνίκ

Τα πικνίκ δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα (π.χ. αλλαντικά, τυρί, μαρμελάδες και κράκερ), φτιάξτε ένα banana bread και μην ξεχάσετε το κρασί. Καλέστε την παρέα σας, πηγαίνετε σε ένα πάρκο ή μείνετε στον κήπο του σπιτιού σας -αν έχετε αυλή- και απολαύστε όλοι μαζί ένα ρομαντικό απόγευμα.

6. Διαβάστε όντως τα βιβλία μαγειρικής σας

Πάρτε τη στοίβα με όλα τα βιβλία ή περιοδικά μαγειρικής σας, βρείτε ποιες συνταγές σας αρέσουν και προγραμματίστε να τις φτιάξετε όλα τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου. Τα ρολά κανέλας, τα muffins μήλου και οποιοδήποτε γλυκό με κολοκύθα είναι μερικά από τα γλυκά που μπορείτε να ετοιμάσετε.

7. Αλλάξτε την πρωινή σας ρουτίνα

Το καλοκαίρι, η πρωινή ρουτίνα των περισσότερων από εμάς περιλάμβανε έναν παγωμένο καφέ, μια βόλτα στην ύπαιθρο ή την παραλία και αρκετή ξεκούραση. Το φθινόπωρο, όμως, είναι πιο ρομαντικό και γλυκό. Έτσι, μπορείτε να ξεκινάτε τη μέρα σας μένοντας περισσότερο στο σπίτι και κάνοντας journaling ή διαβάζοντας ένα βιβλίο στο κρεβάτι μετά το ξύπνημα, πίνοντας ένα ζεστό τσάι και φτιάχνοντας ένα πρωινό με βρώμη και κανέλα. Το σώμα σας χρειάζεται διαφορετικά πράγματα σε κάθε εποχή, οπότε ακούστε το.

8. Φτιάξτε έναν φθινοπωρινό πίνακα στο Pinterest

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αποτυπώσετε οπτικά την αισθητική του φθινοπώρου από το Pinterest. Αφιερώστε μερικές ώρες συγκεντρώνοντας φωτογραφίες, κολάζ, inspo ρούχων, ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας και οτιδήποτε σας βάζει σε φθινοπωρινή διάθεση κι εμπνευστείτε ελεύθερα.

9. Φορέστε όμορφες πιτζάμες

Ο ύπνος έχει να κάνει με το να νιώθετε πιο άνετα, αλλά μπορεί επίσης να είναι και μια ευκαιρία να αξιοποιήσετε τη θηλυκή σας πλευρά και να αισθανθείτε σέξι έστω μόνο για εσάς. Επενδύστε σε κάτι μεταξένιο, δαντελωτό ή με φλις επένδυση -αν είστε από τα άτομα που κρυώνουν αρκετά-, για να σας κρατήσει ζεστή και να νιώθετε τέλεια με τον εαυτό σας.

10. Ξεκινήστε μια… λέσχη βιβλίου

Προσκαλέστε τους φίλους, τους συναδέλφους ή τους γείτονές σας να συμμετάσχουν, όχι μόνο για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη συνήθεια να διαβάζετε, αλλά και για να ενισχύσετε τις κοινωνικές σχέσεις σας -δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι celebrities τελευταία κάνουν τα δικά τους book clubs, όπως για παράδειγμα η Dua Lipa. Η κοινωνική σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας όλο τον χρόνο, αλλά ειδικά όταν περνάτε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους με αγαπημένα πρόσωπα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ουσιώδεις σχέσεις οδηγούν σε 50% αυξημένες πιθανότητες μακροζωίας και δημιουργούν κοινωνική, συναισθηματική και σωματική ευημερία, οπότε μη διστάζετε και οργανωθείτε.

* Πηγή: Vita

Only in

Η νέα κόκκινη γραμμή του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κι άλλες φορές βάλει κόκκινες γραμμές, ωστόσο τις είδε να παραβιάζονται - Η ανάλυση του BBC για την τωρινή κατάσταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024