Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνεις αν σε αγχώνει ο διαλογισμός;

Τι να κάνεις αν σε αγχώνει ο διαλογισμός;

Αν ο διαλογισμός δεν σου ταιριάζει, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να χαλαρώσεις.

Πάντα με άγχωνε ο διαλογισμός. Ένιωθα πάντα ότι πρέπει να τον κάνω και κάθε φορά που προσπαθούσα, απλώς μου φαινόταν αδύνατο να σβήσω τις σκέψεις μου και να επικεντρωθώ στο παρόν.

Παρόλο που γνωρίζω όλα τα θετικά του οφέλη, όπως η μείωση του άγχους και η χαλάρωση του νευρικού συστήματος, η μείωση του πόνου και της κούρασης, ένιωθα ότι είναι μια αρκετά απαιτητική πρακτική.

Αν βιώνεις και εσύ κάτι παρόμοιο με τον διαλογισμό αλλά θέλεις να καταφέρεις να μειώσεις το άγχος σου και τις αρνητικές σκέψεις, τότε έχω να σου προτείνω μερικούς τρόπους που βοήθησαν και εμένα.

Αν ο διαλογισμός δεν σου ταιριάζει

Επαναπροσδιόρισέ τον

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσεις την πίεση από την διαδικασία. Ναι είναι πράγματι μια μεταμορφωτική εμπειρία, αλλά η σκέψη ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς άβολα.

Δες την πρακτική του διαλογισμού ως ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα σου για μερικά λεπτά, ένα διάλειμμα κατά το οποίο αφιερώνεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο για να αναπνεύσεις και να χαλαρώσεις. Μπορείς επίσης να το δεις ως έναν τρόπο να αισθανθείς πιο θετικά συναισθήματα.

Αν αφιερώνεις καθημερινά λίγα λεπτά όπως κάνεις με ένα άθλημα για παράδειγμα, κάθε μέρα θα γίνεται όλο και πιο εύκολη η πρακτική του.

Δοκίμασε τις ασκήσεις αναπνοής

Οι ασκήσεις αναπνοής είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο εργαλείο για να ηρεμήσουμε και να ανακατευθύνουμε την προσοχή μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείς να τις κάνεις παντού, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά, στο σπίτι και μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική σου κατάσταση.

Βάλε έναν απλό και εφικτό στόχο, όπως το να πάρεις πέντε βαθιές ανάσες. Εστίασε μόνο στην εισπνοή και την εκπνοή και μέτρησε τις αναπνοές αυτές με τα δάχτυλα σου.

Δώσε μια ευκαιρία στην yoga

Πιθανόν να πιστεύεις ότι για να κάνεις διαλογισμό χρειάζεται να κάθεσαι στο πάτωμα οκλαδόν, να ακούς χαλαρωτική μουσική, και να έχεις αναμμένα κεριά, όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι για όλους. Πολλά άτομα χαλαρώνουν περισσότερο ενώ βρίσκονται σε κίνηση.

Μια από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές διαλογισμού ενώ βρίσκεσαι σε κίνηση είναι η γιόγκα ή οι διατάσεις. Η γιόγκα είναι σχεδιασμένη για να συνδυάζει τις πόζες με τις ασκήσεις αναπνοής. Αν ωστόσο δεν σου ταιριάζει η γιόγκα, οι διατάσεις μπορούν να δράσουν με παρόμοιο τρόπο.

Μπορείς επίσης να εντάξεις τον διαλογισμό στο περπάτημα σου. Με ποιο τρόπο; Καθώς περπατάς μέτρησε τα βήματα σου, ή εισέπνευσε ενώ κάνεις πέντε βήματα και εξέπνευσε ενώ κάνεις πέντε ακόμη. Επικέντρωσε την προσοχή σου σε κάθε βήμα.

Ακόμη καλύτερη επιλογή είναι το περπάτημα στη φύση κατά το οποίο παρακολουθείς τα στοιχεία της φύσης. Τα πουλιά που κελαηδούν, τα φύλλα που θροΐζουν, τα λουλούδια, επικεντρώσου στις λεπτομέρειες και η χαλάρωση δεν θα αργήσει να έρθει.

* Πηγή: Vita

Only in

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι εκλογές και τα… κατοικίδια στο Σπρίνγκφιλντ

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε στο ντιμπέιτ ότι μετανάστες «τρώνε τα κατοικίδια» των κατοίκων;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024