Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Αποφάσισα τις εσωκομματικές για να μην «συριζοποιηθούμε» – Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ

Ανδρουλάκης: Αποφάσισα τις εσωκομματικές για να μην «συριζοποιηθούμε» – Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ

«Πήρα την απόφαση να πάμε σε εκλογές στις 6 Οκτωβρίου, για έναν και μόνο λόγο: να μην «συριζοποιηθούμε» και να γίνουν όλα πολιτισμένα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και… εσωκομματικές αναφορές περιείχε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στον Άγιο Νικόλαο, στην Κρήτη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στηλίτευσε τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανήμερα των ευρωεκλογών, που, σύμφωνα με τον ίδιο, «άφησαν στο απυρόβλητο τον πραγματικό χαμένο της κάλπης, που ήταν η κυβέρνηση, στρέφοντας τον προβολέα στο ΠΑΣΟΚ και πυροδοτώντας την εσωστρέφεια».

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και το πετύχαμε μόλις σε δύο χρόνια»

Όπως είπε, «πήρα την απόφαση να πάμε σε εκλογές στις 6 Οκτωβρίου, για έναν και μόνο λόγο: να μην «συριζοποιηθούμε» και να γίνουν όλα πολιτισμένα. Ξέρω ότι κάποιος που στις 19:05 έχει αυτή τη συμπεριφορά, είχε την ίδια συμπεριφορά και παραπέντε. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που έγινε, δεν προσβάλει εμένα αλλά τον απλό κόσμο, γιατί δεν μπορεί να λες ότι ο μεγάλος σου στόχος είναι να κερδίσεις τη Νέα Δημοκρατία αλλά το βράδυ που αυτή κατέρρευσε 13 μονάδες δεν επέτρεψες να απολογηθεί ούτε για ένα λεπτό. Δεν μπορεί να λες ότι μας νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα να διαλύεται. Πώς μας νίκησε; Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και το πετύχαμε μόλις σε δύο χρόνια».

Πρόσθεσε επίσης πως «όλα αυτά τα λέω όχι γιατί μου φτάνει το 13%, αλλά γιατί σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα επειδή έγινε μια συγκροτημένη δουλειά. Χτίσαμε σε γερά θεμέλια. Δεν παίξαμε το επικοινωνιακό παιχνίδι με τα like, τα TikTok ,το lifestyle. Είχαμε τα μίντια απέναντι καθώς έπαιζαν νυχθημερόν Μητσοτάκη – Κασσελάκη. Κι όμως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα αντιμετωπίζοντας ευθέως τη συντηρητική παράταξη».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

«Στόχος το ΠΑΣΟΚ τα επόμενα χρόνια να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία»

Συνέχισε αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα λέγοντας πως «αν ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία τα κέρδη των εταιρειών που εκμεταλλεύονται ολιγοπωλιακές πρακτικές, και συγκριθούν με το ύψος των προστίμων, θα καταλάβει ο λαός το πάρτι κερδοσκοπίας που έγινε στην πλάτη του».

Υπογράμμισε πως στόχος για τον ίδιο είναι το ΠΑΣΟΚ τα επόμενα χρόνια να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία «όχι μόνο αυξάνοντας τα ποσοστά του αλλά επιτυγχάνοντάς το με πολιτική αυτονομία από την ολιγαρχία γιατί μόνο τότε θα έρθει στην εξουσία και θα συγκρουστεί μαζί της. Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ ανέβει από εσάς, τους πολλούς, θα έχει τη δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα. Αυτός ο δρόμος θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κοπιαστικός. Θα έχει αναταράξεις αλλά είναι μονόδρομος, αν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει λαογέννητο Κίνημα και όχι ένας μηχανισμός εξουσίας για την εξουσία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε την καταγραφή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ως πρώτο κόμμα στο Λασίθι στις ευρωεκλογές.

«Εδώ, στο Λασίθι, καταφέραμε αυτό που σε κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο. Βάψαμε πράσινο τον νομό μας μετά από 15 χρόνια. Αν συνεχίσουμε τον αγώνα μας με στοχοπροσήλωση, τότε τα αποτελέσματα της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας και πολλών άλλων περιοχών θα επιβεβαιωθούν και στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα και θα κοιτάξουμε στα μάτια τη συντήρηση», είπε.

Only in

Η νέα κόκκινη γραμμή του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κι άλλες φορές βάλει κόκκινες γραμμές, ωστόσο τις είδε να παραβιάζονται - Η ανάλυση του BBC για την τωρινή κατάσταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024