Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά για την παρ’ ολίγον σιδηροδρομική τραγωδία: Η κυβέρνηση κάνει τα ίδια, «πάμε κι όπου βγει…»

Νέα Αριστερά για την παρ’ ολίγον σιδηροδρομική τραγωδία: Η κυβέρνηση κάνει τα ίδια, «πάμε κι όπου βγει…»

Πώς αποφεύχθηκε η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων του προαστιακού - Πυρά της Νέας Αριστεράς κατά της κυβέρνησης για το «υπό διάλυση σιδηροδρομικό δίκτυο»

Βολές κατά της κυβέρνησης για την παραλίγο σιδηροδρομική τραγωδία που θα συντελούνταν στους Άγιους Ανάργυρους, στην Αθήνα, εξαπολύει η Νέα Αριστερά.

Υπενθυμίζεται ότι η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου, αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του σταθμάρχη της Αθήνας και των μηχανοδηγών, που διόρθωσαν τραγικό λάθος του σταθμάρχη του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, ο οποίος τέθηκε άμεσα εκτός υπηρεσίας για διάστημα ενός μηνός.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του in, τα δύο τρένα που ήταν γεμάτα κόσμο, βρέθηκαν έτσι να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με ταχύτητα περίπου 60 χιλιομέτρων την ώρα. Μετά τις παρεμβάσεις σταθμαρχών και μηχανοδηγών, ακινητοποιήθηκαν σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

«Υπό διάλυση βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα»

Όπως σημειώνει η Νέα Αριστερά, «υπό διάλυση βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών. Κανείς στην κυβέρνηση δεν πήρε το παραμικρό μάθημα και τα πάντα επαφίονται ακόμα στον επαγγελματισμό των εργαζομένων».

Η κοινοβουλευτική ομάδα επισημαίνει ότι «σήμερα όπως έγινε γνωστό παραλίγο να έχουμε μια ακόμα σιδηροδρομική τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους. Μάλιστα σύμφωνα με την Ένωση των Μηχανοδηγών στο σημείο που έγινε το συμβάν δεν λειτουργούν η τηλεδιοίκηση, το ETCS και τα φωτοσήματα. Τελικά η σύγκρουση αποφεύχθηκε λόγω της εμπειρίας των μηχανοδηγών».

Τέλος, υπογραμμίζει πως «μετά και από αυτό το περιστατικό μπορεί ο καθένας πια να συμπεράνει πως η πολιτική της κυβέρνησης για τους σιδηροδρόμους παραμένει η ίδια, πριν και μετά τα Τέμπη: πάμε κι όπου βγει…».

Only in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024