Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τη ΝΔ την πήρε η κατηφόρα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπροστά τους μεγάλη ανηφόρα

Τη ΝΔ την πήρε η κατηφόρα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπροστά τους μεγάλη ανηφόρα

Τσάμπα μιλούσε ο Κυριάκος στη ΔΕΘ, οι δημοσκοπήσεις χαστούκι για την κυβέρνηση που πρέπει να βρει αφήγημα, όπως εξάλλου και η αντιπολίτευση. Η μάχη για τ' ασημικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, σήμερα θα ξεκινήσω ανάποδα, από τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Κυριάκου που την έχει πάρει για τα καλά ο κατήφορος αν κρίνω από τις δημοσκοπήσεις.

Αγχολυτικά

Στο 22% η πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, δηλαδή εδώ μιλάμε για πλήρη ανατροπή των δεδομένων, η οποία δεν φαίνεται επειδή πολύ απλά η αντιπολίτευση στο σύνολό της είναι για τα μπάζα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Κυριάκος δεν έχει αρχίσει ακόμα τα αγχολυτικά, καθώς βλέπει ότι λίγο ακόμα και θα προσεγγίσει τα ποσοστά του Σαμαρά του 2012, όταν η ΝΔ είχε κατρακυλήσει στο 18%!

Φιάσκο

Αυτά τα νούμερα λατρεμένοι μου αποδεικνύουν πως η ΔΕΘ και τα όσα είπε ο Κυριάκος εκεί, συνιστούν ένα τεράστιο φιάσκο για την κυβέρνηση. Καμία επανεκκίνηση δεν επιτεύχθηκε, κανένα θετικό ίχνος δεν αποτυπώθηκε και τώρα στο Μαξίμου θα πρέπει να στύψουν το κεφάλι τους για νέες λύσεις, καθώς η αδράνεια στην αντιπολίτευση δεν θα είναι αιώνια. Με απλά λόγια, ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο Κυριάκος δεν είναι άπειρος…

Νερό

Αλλά και ο Κυριάκος δεν κάθεται καλά, τον τρώει ο απαυτός του -μου επιτρέπετε τη λέξη, αλλά είμαι εκνευρισμένη – καθώς δεν έφτανε το γεγονός ότι οι «καθολικώς διαμαρτυρόμενοι» αυξάνονται και πληθύνονται – στον επιχειρηματικό κόσμο να δεις… – έρχεται και η ανατίμηση των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ. Είναι αλήθεια ότι αυτό έλειπε! Στο όνομα της λειψυδρίας.

Παλιά

Να σας θυμίσω -εγώ ήμουν μικρή βέβαια τότε αλλά τα θυμάμαι απ’ τις διηγήσεις της γιαγιάς μου- ότι στα χρόνια που πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πάλι στο όνομα της λειψυδρία – τότε κανείς δεν είχε σκεφτεί την κλιματική αλλαγή κι περιβαλλοντικά όλα ήταν ρόδινα… – ανατίμησε τα τιμολόγια και μάλιστα τσουχτερά, τότε είχαμε και υψηλό πληθωρισμό. Μόνο τα πεζοδρόμια δεν ξηλώθηκαν! Τότε, έτσι; Γιατί σήμερα….

Αναπροσαρμογή!

Μ΄ άρεσε όμως ότι την ανατίμηση την αποκάλεσε – ο κ. Μητσοτάκης ντε – «αναπροσαρμογή»! Και πάλι θυμήθηκα τα παλιά. Τότε που ο «μάγος» της πολιτικής σκηνής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από κάμποσους ανασχηματισμούς – τους έκανε κάθε εξάμηνο, σαν το «τεστ κοπώσεως» ένα πράγμα – άρχισε να τους αποκαλεί … «αναδόμηση». Αλλά εκείνος τουλάχιστον – πολλά μπορεί να του προσάψει κανείς, αλλά – είχε μία χαρισματικότητα. Ενώ τώρα ο δικός μας….

Παραλίες

Ο Stefanos είναι και επισήμως, λέει, «έκπτωτος». Σαν τον πρώην βασιλιά, δηλαδή, τον συχωρεμένο Κωνσταντίνο που με το δημοψήφισμα του 74 ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος τον έστειλε στ’ αζήτητα της Ιστορίας. Ο «τέως» ουδέποτε αποδέχθηκε το αποτέλεσμα, άσχετα τι έλεγε δημόσια. Βαθιά μέσα του πίστευε ότι η μοίρα του ήταν να είναι βασιλιάς των Ελλήνων. Κάπως έτσι και ο Stefanos, τού έχει κολλήσει να είναι αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Άστο αγόρι μου, τι τα θες, τι τα γυρεύεις. Κάνε έναν λογαριασμό, πάρε ό,τι σου χρωστάνε -αν σου χρωστάνε- και πάνε παραπέρα.

Περιουσία

«Βρε συ, για την περιουσία γίνεται όλη η ιστορία», μου είπε η Ντιντί και μου άνοιξε τα μάτια. Όχι τη βασιλική, αυτά διευθετήθηκαν παλιά, πληρώσαμε και κάτι εκατομμύρια αποζημίωση στους Γλύξμπουργκ. Για ποια περιουσία μιλάει η επιστήθια φίλη μου. «Το ίδιο είναι να ξεκινήσεις από το πουθενά, χωρίς φράγκο λες και πλένεις πιάτα στην Αστόρια, με το να πάρεις έτοιμο κόμμα με κτίρια, υποδομές και κυρίως κρατική επιχορήγηση;». Είπε και μου έκλεισε το μάτι. Πάντα το κάνει η Ντιντί αυτό όταν έχει πει κάτι πολύ έξυπνο.

Διαγραφή

Πάντως ο Stefanos έχει στήσει κανονικό επιτελείο, το οποίο φαντάζομαι ότι πληρώνει για τις δουλειές του. Δεν ξέρω για πόσο θα τα βάζει ακόμα από την τσέπη του ασχολούμενος με την Κουμουνδούρου, ειδικά μετά το χθεσινό τελεσίγραφο. Γιατί δεν είναι μόνο ότι κηρύχθηκε έκπτωτος, τού στάλθηκε και προειδοποίηση πως αν συνεχίσει αυτά περί «εκτροπής», «προβοκάτσιας» κλπ. θα βρεθεί αντιμέτωπος και με την Επιτροπή Δεοντολογίας. Με απλά λόγια του λένε ότι «στο επόμενο ατόπημα διαγράφεσαι».

Απαξίωση

Όμως κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι όλο και πιο δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega η δύναμη του στην πρόθεση ψήφου έχει συρρικνωθεί στο 7% με βάση την πρόθεση ψήφου και με την αναγωγή δεν πιάνει ούτε το 10% – ανέρχεται μόλις στο 9,5%. Με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να κερδίζει πόντους, περνώντας πλέον και σταθερά στη δεύτερη θέση!

Δράματα και… δράματα!

Ορισμένοι πάντως μεταξύ των «87» ζουν εκτός από το πολιτικό και ένα προσωπικό δράμα. Πάρτε για παράδειγμα τον κ. Γιάννη Ραγκούση. Βγήκε ο έρμος στη προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ζήτησε συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑ για όσα ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. Φρόντισε μάλιστα να γίνει και η σχετική διαρροή για να την μάθουν οι «γείτονες». Προσδοκώντας! Και χθες βγήκε ο κ. Παναγιώτης Δουδωνής – που εκφράζει βεβαίως τον πρόεδρο του κόμματος κ. Νίκο Ανδρουλάκη, να μην ξεχνιόμαστε – και την «έπεσε» στον κ. Ραγκούση. Κι τον έρμο τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον πήρε το παράπονο – αντί να «την λέει» στον Κασσελάκη, «την λέει» σε μένα; Το μήνυμα όμως το πήρε. Δεν έχει για σε επιστροφή…

Only in

Τη ΝΔ την πήρε η κατηφόρα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπροστά τους μεγάλη ανηφόρα

Τσάμπα μιλούσε ο Κυριάκος στη ΔΕΘ, οι δημοσκοπήσεις χαστούκι για την κυβέρνηση που πρέπει να βρει αφήγημα, όπως εξάλλου και η αντιπολίτευση. Η μάχη για τ' ασημικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024