Η διαχείριση των οικονομικών επί εποχής Στέφανου Κασσελάκη είναι ένα επιπλέον θέμα που όλα δείχνουν ότι απασχολεί εντόνως τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, με τις φήμες που κυκλοφορούν να αφήνουν υπονοούμενα για μη χρηστή διαχείριση, κάνοντας λόγο για πολλές προσλήψεις με παχυλούς μισθούς, την ώρα που ο πρώην πρόεδρος μιλούσε για άδεια ταμεία και κακή οικονομική κατάσταση και έκλεινε τα κομματικά μέσα, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Υψηλόβαθμα στελέχη λένε με νόημα ότι τα πάντα θα ελεγχθούν σε βάθος το προσεχές διάστημα, χωρίς να διαψεύδουν τα περί επιλογών που δεν δικαιολογούνται βάσει της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του κόμματος, που λόγω της μείωσης της εκλογικής δύναμής του έχει χάσει και μεγάλο μέρος της κρατικής επιδότησης.

Δάσκαλε που δίδασκες;

Ασφαλής είναι η πρόβλεψη ότι ο έλεγχος θα είναι αυστηρός, δεδομένης της στάσης που κράτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στην οικονομική διαχείριση της προηγούμενης ηγεσίας με αποκορύφωμα την ατυχή -και ψευδή, όπως παραδέχθηκε μετά τις αντιδράσεις- φράση περί «μαύρων ταμείων» στον ΣΥΡΙΖΑ, να πληγώνει το κόμμα και να προκαλεί έντονες εσωτερικές συγκρούσεις.

Ο καυγάς μεταξύ του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιου Γεωργόπουλου, που με στοιχεία υπερασπίστηκε την διαχείριση της προηγούμενης ηγεσίας, και του Στέφανου Κασσελάκη ήταν αποκαλυπτικός, για το τοξικό και διχαστικό κλίμα που επιλογές και τοποθετήσεις του τέως προέδρου δημιουργούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργόπουλος είχε μιλήσει σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ακριβώς για το ζήτημα των μαύρων Ταμείων και την οικονομική διαχείριση στον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμεία κριτική και αφήνοντας από τότε αιχμές για τις επιλογές Κασσελάκη θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα περί δρομολόγησης εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του κόμματος και αντιδρώντας στο τρόπο αντιμετώπισης των ελλειμμάτων των κομματικών ΜΜΕ.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιος Γεωργόπουλος, που απέλυσε ο κ. Κασσελάκης

Ξεκινώντας την ομιλία του με τη χαρακτηριστική φράση «Έχω επιτέλους την ευκαιρία να ‘απολογηθώ’ στην Κεντρική Επιτροπή και στα μέλη του κόμματος», είπε πως «έγινε το πρωτοφανές, όχι μόνο να απολυθώ με απόφαση Κασσελάκη από τη θέση που η Γραμματεία και η ΚΕ μου είχαν εμπιστευτεί. Αλλά και να βρεθώ κατηγορούμενος με ποινικούς όρους. Να συνδεθεί το όνομά μου με μαύρα ταμεία και ύποπτες συναλλαγές, όχι από τον αδίστακτο πολιτικό μας αντίπαλο, αλλά από την ηγεσία του ίδιου μας του κόμματος».

Δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, υπογράμμισε, «ένας άτυχος χειρισμός κλπ. Είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αγγίζει όλη την Αριστερά, αμφισβητεί τα ηθικά της χαρακτηριστικά εκ των ένδον, έδωσε και δίνει όπλα στους ‘απέναντι’ να πλήξουν το σκληρό πυρήνα της ηθικής μας. Με πρώτο και κύριο στόχο τον πυρήνα της ηθικής του Αλέξη Τσίπρα».

Και απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη τόνισε: «Ο πρώην οικονομικός διευθυντής, με δεκαετίες θητείας στην Αριστερά, απαντά πρόεδρε: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε, την εποχή του Αλέξη Τσίπρα, τα οικονομικά του με καθαρά χέρια. Με λιτότητα, με σεβασμό μέχρι το τελευταίο ευρώ, με προσωπική και κομματική εντιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος που ούτε και οι πιο ορκισμένοι εχθροί του κόμματος δεν τόλμησαν ποτέ να μας αμφισβητήσουν σ’ αυτό το πεδίο. Φτωχοί μπήκαμε στον αγώνα της Αριστεράς, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και φτωχοί παραμένουμε. Κι αυτό κάτι σημαίνει σε μια εποχή που άλλοι παινεύονται για τα πλούτη τους».