Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ξεψάχνισε το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ νομικός σύμβουλος του Κασσελάκη – «Έχει όπλα να προσβάλει» την καθαίρεσή του

Ξεψάχνισε το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ νομικός σύμβουλος του Κασσελάκη – «Έχει όπλα να προσβάλει» την καθαίρεσή του

Πλήρως ενημερωμένος για τα νομικά όπλα που διαθέτει προκειμένου να ακυρώσει την καθαίρεσή του είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά προς το παρόν δεν σκέφτεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, λέει ο νομικός σύμβουλός του.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν. Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν, είμαι σίγουρος πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του κόμματος», ανέφερε ο νομικός του σύμβουλος Χαράλαμπος Πελέκης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι νομικά υπάρχει η δυνατότητα να ακυρωθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την καθαίρεσή του, αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας, που την «επικύρωσε».

Άκυρη η ψηφοφορία στην ΚΕ γιατί από μυστική έγινε φανερή

«Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα» ισχυρίσθηκε ο κ. Πελέκης.

Χαρακτήρισε «άκυρο» επίσης το χθεσινό ψήφισμα στην Πολιτική Γραμματεία. «Δεν προβλέπεται, βάσει καταστατικού, τέτοια εξουσία σε αυτό το όργανο του κόμματος, να σηκώνουν το χέρι τα μέλη και να ψηφίζουν».

Ο κ. Πελέκης μιλώντας για την «επικύρωση» της καθαίρεσης του Κασσελάκη από την ΠΓ το βράδυ της Πέμπτης, υποστήριξε ότι βάσει καταστατικού του κόμματος δεν έχει αυτή την εξουσία, να σηκώσουν τα χέρια τους και να ψηφίσουν.
Σε ότι αφορά τον κ. Κασσελάκη, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι παρά το γεγονός ότι του εξήγησε τις δυνατότητες που του παρέχει ο νόμος για ακύρωση της απόφασης της ΚΕ αλλά και της ΠΓ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ότι στην παρούσα φάση δεν θέλω να σύρω στη Δικαιοσύνη το κόμμα».
Ωστόσο, ο κ Πελέκης εξέφρασε και τη βεβαιότητά του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, «αν αισθανθεί ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ακεραιότητα του κόμματος, και οι κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας του».
Είμαι σίγουρος, πρόσθεσε, «όχι επειδή θα τον πείσω εγώ, αλλά επειδή έχει το ένστικτο να διαφυλάξει αυτό που πρέπει, δηλαδή την ακεραιότητα και τη λειτουργία των δημοκρατικών Θεσμών του κόμματος».

Only in

Η νέα κόκκινη γραμμή του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κι άλλες φορές βάλει κόκκινες γραμμές, ωστόσο τις είδε να παραβιάζονται - Η ανάλυση του BBC για την τωρινή κατάσταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024