Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα «τρομακτικό» ρόστερ το φετινό καλοκαίρι, αφού έκανε σπουδαίες μεταγραφές, ενώ την ίδια ώρα διατήρησε στην ομάδα του όλα τα σημαντικά «χαρτιά» των τελευταίων ετών. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε την περσινή σεζόν, είναι αναμφίβολα και ο Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος αποκτήθηκε μέσα στη χρονιά και μάλιστα υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο και προσέφερε πολλές λύσεις τόσο στο «4» όσο και στο «5».

Πρόκειται για έναν τρομερό αθλητή, που μπορεί να κάνει πολλές και σημαντικές «δουλειές» στο παρκέ, ενώ αποτελεί έναν από τους φόργουορντ με τα καλύτερα σωματικά προσόντα στην Ευρώπη. Παράλληλα, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Ο «πονοκέφαλος» του Μπαρτζώκα και ο Σέρβος που είναι σημαντικός

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι ενισχύθηκε πολύ (Φουρνιέ, Βεζένκοφ, Βιλντόζα, Έβανς, Ντόρσεϊ) και κυρίως η επιστροφή του Βεζένκοφ δημιούργησε μια ασύλληπτη front-line, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια για… αποσυμφόρηση του ρόστερ των Πειραιωτών. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό, με σκοπό να πάρει τον Πετρούσεφ, όμως ο Ολυμπιακός ήταν ανένδοτος στην παραχώρηση του, αφού ο Μπαρτζώκας τον υπολόγιζε κανονικά σε μια πολύ μεγάλη σεζόν.

Η αλλαγή status και η… νέα front line

Ο Πετρούσεφ υπολογιζόταν έτσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός έβγαζε προς τα έξω ότι κανένας παίκτης δεν θα αποχωρήσει, ενώ ο τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοφ, μαζί με το θέμα που έχει ο Μουσταφά Φαλ αλλάζει όλο το status του Σέρβου στο λιμάνι.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει μιας και οι δύο σέντερ των ερυθρόλευκων θα γυρίσουν μετά τα μέσα Οκτώβρη, ο Πετρούσεφ θα έχει σημαντικό ρόλο τόσο στο «4» όσο και στο «5». Στη θέση του σέντερ θα καλύπτει μαζί με τον Μόουζες Ράιτ τις απουσίες, ενώ την ίδια ώρα θα εναλλάσσεται στο «4» με τον Βεζένκοφ, μιας και ο Άλεκ Πίτερς φαίνεται από τα πρώτα φιλικά να κατεβαίνει στο «3» και να έχει πολλά λεπτά στο παρκέ μαζί με τον Σάσα. Ο Μπαρτζώκας θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τα φυσικά προσόντα του Πετρούσεφ, ενώ πλέον έχει ρόλο-κλειδί στον Ολυμπιακό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο, ο οποίος είναι ένα από τα σπουδαιότερα χαρτιά των Πειραιωτών τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του συλλόγου.

Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» για τον Μπαρτζώκα είναι το βάθος και οι επιλογές που έχει, αφού με τα νέα δεδομένα με τους τραυματισμούς η σεζόν θα ξεκινήσει με το ζευγάρι Ράιτ-Πετρούσεφ στο «5» αναπόφευκτα, ενώ η λογική λέει ότι παρότι «δουλεύεται» πολύ στο «3» ο Πίτερς, θα επιστρέψει στη θέση του μαζί με τον Βεζένκοφ.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει την ευχέρεια να αλλάξει σχήματα ανάλογα και τον αντίπαλο, ενώ όσο απουσιάζουν οι Μιλουτίνοφ-Φαλ τα ζευγάρια στο «4» και στο «5» θα είναι συγκεκριμένα. Με τον Πετρούσεφ βέβαια να έχει τη δυνατότητα να «πατάει» και στο «4», αν ο Μπαρτζώκας συνεχίσει να προσφέρει λεπτά στο παρκέ ταυτόχρονα σε Βεζένκοφ και Πίτες.

Τι λένε στη Σερβία

«Οι άνθρωποι του Αστέρα κράτησαν τη σαμπάνια παγωμένη και ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ακόμη μια μεταγραφική επιτυχία με την απόκτηση του Φίλιπ Πετρούσεφ. Η μοίρα όμως πολλές φορές παίζει σκληρό παιχνίδι και έτυχε σε εκείνους το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει τραυματιστεί σοβαρά και χρειάζεται 1-1,5 μήνα για να επανέλθει. Αυτό έχει αλλάξει το status του Πετρούσεφ για τον Γιώργο Μπαρτζώκα», αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Mozzart Sport».

«Με τον Σέρβο σέντερ αλλά και τον Μουσταφά Φαλ τραυματίες, οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη σεζόν χωρίς σέντερ ή μόνο με τον Μόουζες Ράιτ. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Πετρούσεφ θα παραμείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τους επόμενους μήνες. Παρά το γεγονός πως τον περίμεναν να έρθει μετά το ελληνικό Super Cup, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή τωρα», σημειώνουν οι Σέρβοι.