Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα: Η πιο βελτιωμένη εθνική στον κόσμο (pic)

Ελλάδα: Η πιο βελτιωμένη εθνική στον κόσμο (pic)

Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική και η επιστροφή στο Καραϊσκάκη έχει φέρει έναν άλλον… αέρα στη «γαλανόλευκη» που έκανε «άλμα» έξι θέσεων και είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα στον κόσμο.

Η Εθνική μας ομάδα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Nations League, πέτυχε το 2/2 κόντρα σε Φινλανδία και Ιρλανδία και δείχνει να έχει αέρα… αλλαγής προς το καλύτερο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της.

Η επιλογή της νέας… ΕΠΟ και του Μάκη Γκαγκάτση να αναλάβει τη «γαλανόλευκη» ο Σερβοέλληνας τεχνικός, έχει ενώσει ξανά και η Εθνική φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της με το «καλημέρα. Συγκεκριμένα, μετά από τη διακοπή για το Nations League, η Ελλάδα είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα στον κόσμο με βάση το FIFA Ranking.

Ο Γιοβάνοβιτς, το καλό κλίμα και το Καραϊσκάκη «εκτοξεύουν» την Ελλάδα

H ομάδα του Γιοβάνοβιτς επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 στην επιστροφή της στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έπειτα νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 στο Aviva Stadium, σε δύο ματς που δεν δέχτηκε γκολ και έδειξε την κλάση της, με αποτέλεσμα να ανέβει έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αφού μετά τα δύο «τρίποντα» που πέτυχε κέρδισε 13,23 βαθμούς και έφτασε τους 1,469,18.

Η Εθνική μας «σκαρφάλωσε» από την 54η θέση στην 48η, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει και ευνοϊκότερη κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 σε Αμερική, Καναδά και Μεξικό.

Αυτό μπορεί να συμβεί, διότι η «γαλανόλευκη» ανέβηκε στην 25η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης που τη στέλνει οριακά αυτή τη στιγμή, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ, με δεδομένο πως η Ρωσία θα παραμείνει αποκλεισμένη από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η εικόνα της Εθνικής, η ορθολογικότητα με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, η υγεία που βγάζει, αλλά και η επιστροφή στο Καραϊσκάκη, δείχνουν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις, όπου απουσιάζει από το 2014.

Το «άλμα» της Εθνικής

Τα δεδομένα για την κλήρωση

Οι 54 ομάδες θα χωριστούν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας βάσει της θέσης που θα έχουν στην κατάταξη της FIFA τον Νοέμβριο.

Οι 12 πρώτες θα βρεθούν στο πρώτο γκρουπ, οι ομάδες από τη 13η μέχρι την 24η θέση αντίστοιχα στο δεύτερο, το ίδιο θα συμβεί και με το τρίτο και τέταρτο, ενώ στο πέμπτο θα υπάρχουν μόνο έξι ομάδες.

Όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του δεύτερου γκρουπ μαζί με τις Ουκρανία, Τουρκία, Σουηδία, Ουαλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβακία, Ρουμανία, Τσεχία και Νορβηγία τις οποίες και θα απέφευγε στην κλήρωση.

Σημειώνεται πως η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Ευρώπης αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ τα προκριματικά θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2025. Συνεπώς, η κλήρωση θα διεξαχθεί αφού έχει τελειώσει η φάση των ομίλων του Nations League.

Only in

Προ των πυλών ο «πόλεμος» Ρωσίας - Δύσης: ΗΠΑ και Βρετανία κανονίζουν τα επόμενα βήματα

Ο Μπάιντεν φαίνεται ότι είναι έτοιμος να ανοίξει το δρόμο στην Ουκρανία για την εκτόξευση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024