Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φαβορί για το διαμάντι ο Μίλτος Τεντόγλου, για νέο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Φαβορί για το διαμάντι ο Μίλτος Τεντόγλου, για νέο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Οι δύο σπουδαίοι Ολυμπιονίκες, Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής, θέλουν να ρίξουν την αυλαία της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκπληρώνοντας ο καθένας τον δικό του ατομικό στόχο.

Ο τελευταίος χορός για τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Εμμανουήλ Καραλή για την αγωνιστική σεζόν του στίβου είναι απόψε στις Βρυξέλλες, στον τελικό του Diamond League. Οι δύο σπουδαίοι Ολυμπιονίκες, Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής, θέλουν να ρίξουν την αυλαία της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκπληρώνοντας ο καθένας τον δικό του ατομικό στόχο.

Για το διαμάντι ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, θέλει να προσθέσει τον μοναδικό τίτλο που δεν έχει στην καριέρα, την πρώτη θέση στον τελικό του Diamond League που συνδυάζεται με ένα διαμάντι και 30.000 δολάρια.

Το άλμα εις μήκος ξεκινά στις 20:17 και ο Έλληνας δις Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου θα αντιμετωπίσει τους αθλητές που κατέλαβαν τις θέσεις 2-3-4 στο Παρίσι, καθώς επίσης τον 3ο και τον 4ο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, με τον Μίλτο να έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 8.65.

Στο στάδιο «Ρουά Μποντουάν», αντίπαλοι του θα είναι ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ (8.36), ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι (8.38) και ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ (8.41), αλλά και οι επίσης Τζαμαϊκανοί Τατζέι Γκέιλ (8.18), και Κάρεϊ ΜακΛάουντ (8.38).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ισχύει ο κανονισμός των τριών τελευταίων αλμάτων, επομένως θα έχουν όλοι από έξι προσπάθειες.

Για νέο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής

Ο Μανόλο θα ξεκινήσει τον αγώνα στις 20:45 και θα έχει αντιπάλους έξι αθλητές.

Λόγω της παρουσίας του τρομερού Μόντο Ντουπλάντις, η πρώτη θέση και το διαμάντι μοιάζουν να είναι καπαρωμένες και έτσι ο Καραλής θα επιδιώξει να ξεπεράσει και πάλι το φράγμα των έξι μέτρων.

Εκτός από τον Ντουπλάντις (6.26), θα αντιμετωπίσει τον Σαμ Κέντρικς (6.01), αλλά και δύο ακόμα Αμερικανούς, τον κάτοχο του ρεκόρ ΗΠΑ, Κέι Σι Λάιτφουτ (5.92) και τον χάλκινο στο περσινό παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Κρίστοφερ Νίλσεν (5.87).

Το ρόστερ συμπληρώνουν ο Γάλλος Τιμπό Κολέ (5.95) και ο Βέλγος Μπεν Μπρούντερς (5.87), 5ος και 7ος αντίστοιχα το 2023 στη Βουδαπέστη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το 5.42μ και στη συνέχεια ο πήχης θα ανέβει διαδοχικά στα 5.62 – 5.72 – 5.82 – 5.92 – 6.02 – 6.08. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν φτάσει ο Καραλής στα 5.92, μετά θα διεκδικήσει την κατάρριψη του δικού του πανελληνίου ρεκόρ με 6.02.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο κορυφαίοι αθλητές μας, αξίζουν το χειροκρότημα και την αποθέωση για μία εκπληκτική χρονιά με πολλές συγκινήσεις.

Only in

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι εκλογές και τα… κατοικίδια στο Σπρίνγκφιλντ

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε στο ντιμπέιτ ότι μετανάστες «τρώνε τα κατοικίδια» των κατοίκων;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024