Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φλόριντα: Έφηβος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του – Πέρυσι δολοφόνησε τον πατέρα του

Φλόριντα: Έφηβος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του – Πέρυσι δολοφόνησε τον πατέρα του

Ο 17χρονος πυροβόλησε δύο φορές τον πατέρα του κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού στο σπίτι τους. Στις Αρχές επικαλέστηκε αυτοάμυνα

Ένα 17χρονο αγόρι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του στη Φλόριντα, μόλις ένα χρόνο αφότου πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Κόλιν Γκρίφιθ κάλεσε το βράδυ της Κυριακής την άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του, η 39χρονη Κάθριν Γκρίφιθ, μαχαιρώθηκε στο λαιμό κατά τη διάρκεια ενός καυγά, αφού του όρμησε με ένα μαχαίρι και έπεσε πάνω του.

Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 39χρονης.

Οι αστυνομικοί ρώτησαν τον Κόλιν τι είχε συμβεί, αλλά εκείνος έγινε «μη συνεργάσιμος» και απαίτησε να μιλήσει σε δικηγόρο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν γρήγορα ότι τα στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος δεν ταίριαζαν με την κατάσταση που περιέγραψε ο έφηβος στην αστυνομία στο τηλέφωνο.

«Άφησέ με να φύγω»

Μάρτυρες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι ο Κόλιν και η μητέρα του φώναζαν ο ένας στον άλλο έξω από την κατοικία, όταν είδαν το αγόρι να αρπάζει τη μητέρα του από τα μαλλιά και να την σέρνει μέσα, ενώ εκείνη παρακαλούσε επανειλημμένα: «Άφησέ με να φύγω».

Η γιαγιά του είχε εκμυστηρευτεί σε γειτόνισσα πως το παιδί είχε προβλήματα

«Δεν ξέρω ακριβώς τι είπαν γιατί καθόμουν στη βεράντα μου. Το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι την αρπάζει και την τραβάει μέσα στο σπίτι», δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης η Nancy K. Jones, που μένει απέναντι. «Απλά την άρπαξε. Φαινόταν σαν να την άρπαξε από τα μαλλιά».

Η γιαγιά του Κόλιν, η οποία δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του μαχαιρώματος, αλλά είναι ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου συνέβη, είπε στην αστυνομία ότι ο έφηβος ήταν σωματικά ή λεκτικά συγκρουσιακός με τη μητέρα του σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν.

Μάλιστα η γιαγιά του νεαρού δράστη φέρεται να είχε αποκαλύψει στη γειτόνισσά τους ότι ο Κόλιν «είχε προβλήματα».

Η αυτοψία του ιατροδικαστή έδειξε ότι η Κάθριν πέθανε από βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. Ο έφηβος είναι πλέον ορφανός καθώς φέρεται να σκότωσε και τον πατέρα του.

Τον πυροβόλησε δύο φορές

Ο Κόλιν πυροβόλησε θανάσιμα τον πατέρα του, Τσαρλς Ρόμπερτ Γκρίφιθ, το 2023, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού στο σπίτι τους στην Οκλαχόμα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επικαλούμενος αυτοάμυνα, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση σύλληψης. Ήταν 15 ετών τότε.

Ο έφηβος είπε στην αστυνομία ότι είχε στριμωχτεί από τον πατέρα του στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, οπότε πήρε ένα όπλο και τον πυροβόλησε δύο φορές, μία στο στήθος και μία στο κεφάλι.

Η μητέρα του Κόλιν πλήρωσε 50.000 δολάρια για να τον βγάλει με εγγύηση από τη φυλακή, σύμφωνα με τα αρχεία. Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν αργότερα, καθώς δεν μπορούσε να αποκλειστεί η αυτοάμυνα, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Λίνκολν της Οκλαχόμα.

«Ο Κόλιν Γκρίφιθ είναι ένα βίαιο αρπακτικό. Έχει πλέον σκοτώσει τόσο τον πατέρα του όσο και τη μητέρα του», ανέφερε σε δήλωσή του ο σερίφης της κομητείας Πολκ, Γκρέιντι Τζαντ.

Ο 17χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και απαγωγή.

πηγή κεντρικής φωτογραφίας: X

Only in

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι εκλογές και τα… κατοικίδια στο Σπρίνγκφιλντ

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε στο ντιμπέιτ ότι μετανάστες «τρώνε τα κατοικίδια» των κατοίκων;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024