Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Οι ΗΠΑ ζητούν περισσότερα στοιχεία για το φονικό ισραηλινό πλήγμα κατά της UNRWA

Γάζα: Οι ΗΠΑ ζητούν περισσότερα στοιχεία για το φονικό ισραηλινό πλήγμα κατά της UNRWA

Εξι εργαζόμενοι της UNRWA σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα, και οι ΗΠΑ ζητούν από την ισραηλινή κυβέρνηση περισσότερη πληροφόρηση γι' αυτό το φονικό πλήγμα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι βρίσκεται σ’ επαφή με τις αρχές του Ισραήλ προκειμένου να λάβει περισσότερη πληροφόρηση για την ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα κατά την οποία σκοτώθηκαν μέλη του προσωπικού της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) αυτήν την εβδομάδα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Khamis Al-Rifi).

Το πλήγμα προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών μεταξύ των μελών του προσωπικού της UNRWA

Εξι εργαζόμενοι της UNRWA σκοτώθηκαν έπειτα από δύο αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν σχολείο στην κεντρική Γάζα την Τετάρτη, ανακοίνωσε η υπηρεσία τονίζοντας ότι το πλήγμα αυτό προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών μεταξύ των μελών του προσωπικού της σ’ ένα μόνο περιστατικό.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τον θάνατο των έξι εργαζομένων της υπηρεσίας του, κάνοντας λόγο για «δραματικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

«Σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για 12.000 (εκτοπισμένους) ανθρώπους έγινε στόχος ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων ξανά (…) Εξι από τους συναδέλφους μας στην UNRWA βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς», υπογράμμισε ο κ. Γκουτέρες.

«Εντελώς απαράδεκτο»

Χαρακτηρίζοντας «εντελώς απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα», ο επικεφαλής του ΟΗΕ αξίωσε «αυτές οι δραματικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου (…) να σταματήσουν αμέσως».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίστηκαν πως διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου.

Η UNRWA, ωστόσο, αντέτεινε ότι «Αυτό το σχολείο έχει βομβαρδιστεί πέντε φορές αφότου άρχισε ο πόλεμος. Είναι καταφύγιο για περίπου 12.000 εκτοπισμένους ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά».

Η γραμματεία ενημέρωσης και μέσων επικοινωνίας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως ο βομβαρδισμός του Ισραήλ σκότωσε 18 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των μελών του προσωπικού της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Only in

«Είχα έναν ιδιωτικό πόλεμο» - Η Λι Μίλερ και οι γυναίκες δημοσιογράφοι που παραβίασαν τους κανόνες του πεδίου της μάχης

Αποφεύγοντας το «ζήτημα της ευκολίας», γλυκομιλώντας τους στρατιώτες, η Λι Μίλερ και η ομάδα της κατάφεραν να παραδώσουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ρεπορτάζ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024