Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει γνωστοποιηθεί σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα από την ημέρα του συμβάντος. Ο Ματ Νέλσον αποφάσισε να προβεί σε αυτό που περιέγραψε ως μια «ακραία πράξη διαμαρτυρίας» για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα και τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Νέλσον αυτοπυρπολήθηκε την Τετάρτη, όμως σήμερα προέκυψαν περισσότερες πληροφορίες που επιτρέπουν την ασφαλή δημοσίευση. Ο Ματ Νέλσον είχε κοινωνικά δίκτυα, οπότε μπορεί να δει κανείς τις απόψεις του.

Bίντεο παρακολούθησης που εξασφάλισε το NBC10 Boston φαίνεται να δείχνει έναν άνδρα να αυτοπυρπολείται έξω από το ξενοδοχείο Four Seasons στο κέντρο της Βοστώνης, σε μια σκηνή που οι μάρτυρες περιέγραψαν ως μια βαθιά αναστατωτική σκηνή.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:15 το βράδυ της Τετάρτης. Υπήρχε μεγάλη αστυνομική παρουσία καθώς οι ερευνητές συνέλεγαν στοιχεία και έψαχναν αυτοκίνητα στην περιοχή.

Αγνώστων λοιπών στοιχείων 27χρονη που αυτοπυρπολήθηκε. Τουλάχιστον άλλα δύο άτομα έχουν αυτοπυρποληθεί χωρίς να επιβεβαιώνονται τα κίνητρα.

Επιβεβαιώνουν οι Επείγουσες Ιατρικές Υπηρεσίες της Βοστώνης – ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ της Βοστώνης – EMS επιβεβαιώνει ότι ένας άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Η αστυνομία δήλωσε ότι συνδράμει στην έρευνα και το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Σάφολκ δήλωσε ότι είναι ενήμερο για την κατάσταση.

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να πηγαινοέρχεται έξω από το ξενοδοχείο πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Διακρίνεται κόσμος να τρέχει σε μια προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά. Δεν θα αναρτήσουμε το βίντεο. Μοιάζει πολύ με την περίπτωση του Άαρον Μπούσνελ με την διαφορά πως τα αμερικανικά μέσα ανέφεραν πως το συμβάν έγινε έξω από το Four Seasons Hotel για να αποκρύψουν την σύνδεση με το ισραηλινό προξενείο.

«Η αστυνομία της Βοστώνης διεξάγει έρευνα μετά τον εντοπισμό ενός ατόμου με σοβαρά εγκαύματα κοντά στο ξενοδοχείο Park Plaza και το ισραηλινό προξενείο το βράδυ της Τετάρτης. Οι διασώστες κλήθηκαν στη λεωφόρο Columbus Avenue 19 λίγο μετά τις 20:15, αφού έλαβαν μια αναφορά για ένα άτομο που έπιασε φωτιά». Πριν αυτοπυρποληθεί, εξηγεί τους λόγους. Είναι το βίντεο-σημείωμα αυτοκτονίας του.

Ο Ματ Νέλσον, είναι το τρίτο άτομο μετά τον Άαρον Μπούσνελ στρατιωτικό των ΗΠΑ και μια αγνώστων στοιχείων 27χρονη, που αυτοπυρπολείται σε ένα απονενοημένη διάβημα διαμαρτυρίας. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ζει.

Η ανακοίνωση του Ματ Νέλσον του τρίτου ατόμου που αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενο

«Ονομάζομαι Ματ Νέλσον και πρόκειται να προβώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας. Είμαστε όλοι ένοχοι για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα. Αυτοαποκαλούμαστε το μεγαλύτερο έθνος στην Ιστορία και παρόλα αυτά ξοδεύουμε περισσότερα σε όπλα παρά στην μόρφωση των παιδιών μας, βοηθώντας τους άστεγους, διαβεβαιώνοντας πως όλοι οι Αμερικανοί έχουν ίσα δικαιώματα προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

» Είμαστε σκλάβοι του καπιταλισμού και του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ απαθείς για να νοιαστούμε. Η διαμαρτυρία στην οποία πρόκειται να συμμετάσχω είναι μια έκκληση προς την κυβέρνησή μας να σταματήσει να προμηθεύει το Ισραήλ με τα χρήματα και τα όπλα που χρησιμοποιεί για να φυλακίζει και να δολοφονεί αθώους Παλαιστίνιους, να πιέσει το Ισραήλ να τερματίσει τη γενοκτονία στη Γάζα και να υποστηρίξει την παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων μελών της ισραηλινής κυβέρνησης.

»Καλώ οποιονδήποτε από εσάς με τις ίδιες απόψεις να καλέσετε τους Γερουσιαστές και τους εκπροσώπους σας και να να απαιτήσετε να εισάγουν και να προωθήσουν νομοθεσία, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Αν οι επάρχοντες νομοθέτες δεν το πράξουν, ψηφίστες αυτούς που θα το κάνουν. Η δημοκρατία υποτίθεται ότι υπηρετεί τη θέληση του λαού και όχι τα συμφέροντα των πλουσίων.

Πάρτε πίσω την εξουσία.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ματ Νέλσον